До новин

Повторне стрес-тестування банків НБУ почне 20 квітня

17 квітня, 2015
Банкрутство фінустанов
Повторне стрес-тестування банків НБУ почне 20 квітня

Національний банк України розробив порядок проведення повторного стрес-тестування банків, згідно з яким діагностичне обстеження перших 10 банків розпочнеться 20 квітня.

Про це інформаційному порталу Банкрутство & Ліквідація повідомили у прес-службі Нацбанку.

Постанова регулятора від 15 квітня №260 "Про здійснення діагностичного обстеження банків" передбачає зобов'язання фінустанов своєчасно надавати НБУ інформацію на письмові запити.

"Департаменту інспектування банків відповідно до технічних завдань здійснити діагностичне обстеження банків, перелік яких наведено в додатку 1 до цієї постанови, шляхом проведення інспекційної перевірки: перших 10 банків - починаючи від 20 квітня 2015 року; наступних 10 банків - починаючи від 1 червня 2015 року", - йдеться у розпорядженні.

При цьому регулятор не розголошує назви банків, щодо яких проводитиметься перевірка.

За результатами стрес-тестувань банки надаватимуть Нацбанку реалістичні програми капіталізації або плани реструктуризації задля забезпечення виконання нормативу достатності регулятивного капіталу. Для перших 10 фінустанов термін подачі таких документів встановлено до 1 вересня 2015 року, а для наступних 10 - до 1 листопада 2015 року.

Згідно з постановою департамент інспектування банків надасть департаменту банківського нагляду звіти про результати діагностичного обстеження перших 10 банків до 1 серпня, наступних 10 банків - до 1 жовтня 2015 року, а також передасть Нацбанку пропозиції щодо застосування до керівників банків заходів впливу за порушення, у тому числі за надання регулятору неповної або недостовірної інформації.

Як раніше повідомляв інформпортал Банкрутство & Ліквідація, борг банків перед НБУ зріс на 1 млрд гривень.

Коментарі
Додати коментар