До новин

Податковий борг «Укрнафти» досяг майже 12 мільярдів

04 жовтня, 2016
Борги
Податковий борг «Укрнафти» досяг майже 12 мільярдів

«Укрнафта» продовжує накопичувати борги за платежами до бюджету.

Про це повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація із посиланням на «Дзеркало тижня».

Станом на 1 вересня 2016 року заборгованість «Укрнафти» перед держбюджетом за податками (з урахуванням нарахованих ДФС штрафів і пені) фактично становить 11,9 млрд грн. Найбільші суми заборгованості: рентна плата (за користування надрами) — 10,1 млрд грн і несплачений вчасно податок на прибуток — 1,2 млрд грн. Як зазначають у НАК «Нафтогаз України», яка уповноважена представляти інтереси держави (51% акцій у статутному капіталі «Укрнафти»), протягом 2016 року ПАТ «Укрнафта» продовжує накопичувати борги по платежах до бюджету.

За наявною у «Нафтогазу» інформацією, із нарахованих протягом січня—серпня поточного року 7 млрд грн податків, зборів (обов'язкових платежів) товариством до державного бюджету сплачено лише 4,7 млрд грн, або 67% загального обсягу нарахованих податкових зобов'язань.

Зростання боргу «Укрнафти» перед держбюджетом є наслідком, передусім, непогашення боргів, що були сформовані під час зміни керівництва товариства у 2015 році.

На діяльність «Укрнафти» також негативно впливає зменшення доходів через падіння цін на нафту. Виведення «Укрнафти» з кризового стану, вважають у «Нафтогазі», потребує комплексного рішення, яке мають підтримати і акціонери, і кредитори товариства. Такої єдності у позиціях сторін наразі немає.

Як раніше повідомляв інформпортал Банкрутство & Ліквідація, «Укрнафта» має 10,5 млрд гривень податкової та рентної заборгованості перед Державним бюджетом.

Коментарі
Додати коментар