До новин

ФГВФО продає кредит, у забезпечення якого передано хлібозавод Lauffer Group

05 жовтня, 2016
Борги
ФГВФО продає кредит, у забезпечення якого передано хлібозавод Lauffer Group

Фонд гарантування вкладів фізичних осіб (ФГВФО) виставляє на продаж права вимоги за кредитом банку «ВБР», у забезпечення якого передано діючих хлібозавод у Донецькій області.

Про це повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація.

Позичальник входить до складу відомої в країні групи компаній, його сфера діяльності – виробництво макаронних та інших борошняних виробів.

Станом на початок серпня 2016 року заборгованість за кредитом (тіло плюс відсотки) склала 24,79 млн грн. На продаж актив виставляється уперше.

Зокрема, у забезпечення за договором передано цілісних майновий комплекс працюючого хлібозаводу. В асортименті підприємства – хліб, хлібобулочні вироби, печиво, пироги та тістечка. Комплекс будівель загальною площею 7 295,9 кв м та виробниче обладнання (357 одиниць) знаходяться у м. Дружковка на Донеччині, на підконтрольній Україні території.

Крім того, у заставі банку – будівля та склад млину (Харківська обл., Нововодолажський район, село Ольховатка) і елеватор (Кіровоградська обл., м. Новоукраїнка).

Стартова ціна лоту складає 7,61 млн грн.

Аукціон з продажу активу відбудеться 19 жовтня з 10 до 12:00 на електронному майданчику товарна біржа «Українська міжрегіональна спеціалізована».

Згідно даних Агентства з розвитку інфраструктури фондового ринку України (АРІФРУ), 86,78% акцій Дружковського хлібозаводу належить ТОВ «Торговий дім «Золотий урожай».

Згідно даних з відкритих джерел, Дружковський хлібозавод належить групі компаній Lauffer Group, яка об’єднує холдінги «Золотий врожай» та «Врожай».

Як повідомлялось, згідно державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців, кінцевим бенефіциаром ТОВ «Торгівельна компанія «Урожай» є бізнесмен з Донецька Олександр Лєщинський, який володіє компанією Lauffer Group. Згідно того ж реєстру, з травня цього року ТОВ «Торгівельна компанія «Урожай» перебуває в стані припинення, а строк, визначений засновниками для заявлення кредиторами своїх вимог, скінчився 10 липня цього року.

Lauffer Group є потужним виробником та експортером харчових продуктів, займається виробництвом хліба, макаронних виробів, включає олійножировий та консервний бізнес.

Через анексію Криму Lauffer Group втратила всі хлібозаводи компанії «Кримхліб» та Симферопольського комбінату хлібопродуктів, збитки компанія оцінила в $100 млн. У Донецькій області компанія втратила контроль над 8 хлібозаводами, макаронною фабрикою, майонезним заводом та млинкомбінатом, а в Луганській області компанія втратила ще 7 хлібозаводів. Загальні збитки по Донбасу – ще $100 млн.

В травні минулого року Олександр Лєщинський публічно повідомив, що йому вдалось домовитись про продаж активів на окупованій території Донбасу «якимсь росіянам», але деталей він не розголошував.

 В червні цього року Ощадбанк повідомив, що Lauffer Group є «його проблемним позичальником», а ТОВ «Торгівельна компанія «Урожай» намагається незаконно перереєструвати на іншу компанію майонезний завод у Донецьку, який знаходиться в заставі у банку.

Коментарі
Додати коментар