До новин

Фонд гарантування оцінив балансову вартість банків-банкрутів у $18 мільярдів

07 жовтня, 2016
Банкрутство фінустанов
Фонд гарантування оцінив балансову вартість банків-банкрутів у $18 мільярдів

Фонд гарантування вкладів фізичних осіб оцінює балансову вартість банків-банкрутів у $18 млрд.

Про це повідомив директор департаменту консолідованої продажу та управління активами Фонду Юлія Берещенко, передає інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація.

«На сьогодні балансова вартість активів неплатоспроможних банків, які передані в управління Фонду, становить 448 млрд гривень або $18 млрд (1/5 ВВП України)», – сказала Берещенко.

За словами представника Фонду гарантування, 80% активів – це кредити, 20% – основні засоби. Берещенко додала, що оціночна вартість цих активів в 4,5 рази нижче балансової і становить 99 млрд грн.

«Така істотна різниця між балансовою та оціночною вартістю пов'язана з девальвацією гривні, адже значна частина кредитів була видана в іноземній валюті. Таких кредитів на 40 млрд гривень», – уточнила Берещенко.

Іншими причинами такої різниці є банкрутство позичальників (різниця на 40 млрд грн), кредити із заставами в зоні АТО і в Криму (на 50 млрд грн), інсайдерські кредити (90 млрд грн) і кредити, видані під заставу «сміттєвих» цінних паперів на 38 млрд грн.

За даними фонду, кількість позичальників, які пішли в банкрутство становить: у банку «Таврика» – 90%, «Надра» – 81%, «Форум» – 56%, «Дельта Банку» – 30%, «Фінанси і Кредит» – 23%.

Як раніше повідомляв інформпортал Банкрутство & Ліквідація, громадська рада при ФГВ схвалила ініціативу законодавчо розширити права вкладників збанкрутілих банків.

Коментарі
Додати коментар