До новин

Заарештовано рахунки «Укргазвидобування»

13 жовтня, 2016
Борги
Заарештовано рахунки «Укргазвидобування»

Відділ примусового виконання рішень Департаменту державної виконавчої служби Міністерства юстиції України заблокував роботу ПАТ «Укргазвидобування».

Про це повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація із посиланням на заяву прес-служби компанії.

Як зазначається, «Укргазвидобування» cтало відомо про арешт грошових коштів компанії на рахунках та зупинення здійснення будь-яких видаткових операцій, таких як виплата зарплати працівникам, перерахування податків до бюджету тощо.

«Також УГВ не може ефективно вести виробничу діяльність з видобутку природного газу, який спрямовується для потреб населення, надавати банківські гарантії, які є необхідними для участі товариства в тендерах Міноборони по відбору учасників на закупівлю палива та газу», - йдеться у повідомленні.

У прес-службі компанії пояснили, що, згідно з постановою ДВС про відкриття виконавчого провадження від 4 жовтня 2016 року ВП № 52450666, з «УГВ» на користь ТОВ «Промфінанс Груп» стягується 27 915 480,00 грн. Для добровільного виконання рішення УГВ було надано 7 денний строк з моменту винесення постанови, тобто – до 11 жовтня 2016 року включно.

«Однак, арешт рахунків УГВ відбувся вже 6 жовтня, до того, як компанія отримала постанову і до закінчення строку для добровільного виконання рішення суду. В кожному із шести банків, в яких наявні рахунки «Укргазвидобування», був накладений арешт на повну суму заборгованості, тобто на загальну суму близько 167,5 мільйонів гривень», - йдеться у повідомленні.

В УГВ пояснили, що 6 жовтня компанія вчинила всі необхідні дії по погашенню заборгованості в сумі 27 915 480 гривень, про що негайно повідомило ДВС.

Однак, рахунки товариства досі залишаються заблокованими, зазначили в компанії.

Крім того, 10 жовтня державний виконавець, повідомив представнику УГВ про намір ДВС повторного стягнення з ТОВ майже 15 мільйонів гривень на користь ТОВ «Промфінанс Груп». В знятті арешту з рахунків компанії було відмовлено.

«Вищевказані дії не лише суперечать законодавству України, а й призведуть до реальних збитків Товариства на зазначену суму», - наголошують в УГВ.

Коментарі
Додати коментар