До новин

Власник банку-банкрута «Михайлівський» наніс державі та іншим банкам 23 мільярда збитків

25 жовтня, 2016
Банкрутство фінустанов
Власник банку-банкрута «Михайлівський» наніс державі та іншим банкам 23 мільярда збитків

Національний банк оцінює завдані власником банку «Михайлівський» Віктором Поліщуком збитки у 23 млрд гривень.

Про це повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація із посиланням на заяву голови Національного банку Валерії Гонтаревої, яку вона зробилав ефірі телеканалу ICTV.

«Банк «Михайлівський» був невеликий. Його власник Поліщук залишився винен 23 млрд гривень банкам, Фонду гарантування вкладів», - сказала вона.

Гонтарева заявила, що Фонд гарантування вже направив 3,2 тис. заяв в правоохоронні органи по власникам банків-банкрутів на загальну суму 248 млрд гривень.

Як повідомлялося, прокуратура Києва розраховує залучити до відповідальності власника мережі з продажу побутової техніки та електроніки «Ельдорадо» і ТОЦ Gulliver Віктора Поліщука за банкрутство банку «Михайлівський», в якому він раніше володів 92,501% статутного капіталу.

У травні в банк «Михайлівський» була введена зовнішня адміністрація. Пізніше стало відомо, що за день до цього банк продав свої кредити іншим фінкомпаніям.

23 травня правління Національного банку прийняло рішення про віднесення ПАО «Банк Михайлівський» до категорії неплатоспроможних. У липні Фонд гарантування вкладів почав ліквідацію банку.

Як раніше повідомляв інформпортал Банкрутство & Ліквідація, заарештовані майно і активи фігурантів у справі «Михайлівського» на 2 млрд.

Коментарі
Додати коментар