До новин

Знайдено нові докази протизаконності відчуження кредитного портфелю банку «Михайлівський»

26 жовтня, 2016
Резонансні справи
Знайдено нові докази протизаконності відчуження кредитного портфелю банку «Михайлівський»

Фонд гарантування вкладів фізичних осіб виявив додаткові ознаки нікчемності договору факторингу, за яким кредитний портфель банку «Михайлівський» було протиправно передано фінансовій компанії «Плеяда».

Про це повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація із посиланням на прес-службу ФГВФО.

У фонді розповіли, що його уповноважена особа вже повторно направила повідомлення про нікчемність правочину на адресу фінансової компанії.

Також повідомляється, що за фактом укладення нікчемного правочину здійснюється досудове слідство у кримінальному провадженні №42016100000000558, яке веде слідче управління ГУ Національної поліції у місті Києві. З метою забезпечення цього кримінального провадження судом накладено арешт на кошти ТОВ «ФК «Плеяда» та ТОВ «ФК «Фагор», що знаходяться на їх рахунках в різних банківських установах.

«У черговий раз наголошуємо, що відчуження прав вимог за кредитними договорами ПАТ «Банк Михайлівський» відбулось всупереч прямої заборони зазначеного Закону за нікчемним правочином, який, відповідно, не може породжувати жодних правових наслідків», - йдеться у повідомленні.

У ФГВФО підкреслили, що ПАТ «Банк Михайлівський» на сьогодні залишається єдиним дійсним кредитодавцем за укладеними раніше договорами. Юридичні та фізичні особи можуть здійснювати погашення заборгованості в національній валюті у безготівковій формі шляхом перерахування коштів на накопичувальний рахунок ПАТ «Банк Михайлівський» через установи інших банків.

Коментарі
Додати коментар