До новин

За допомогою фіктивного рішення суду в Дельта Банку вкрали майна на 8 млн грн

26 жовтня, 2016
Резонансні справи
За допомогою фіктивного рішення суду в Дельта Банку вкрали майна на 8 млн грн

На підставі фіктивного рішення Апеляційного суду Київської області майно вартістю понад 8 млн гривень, що перебувало на балансі АТ «Дельта Банк», було перереєстровано та продано стороннім особам.

Про це повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація із посиланням на прес-службу Фонду гарантування вкладів фізичних осіб.

За даними ФГВФО, мова йде про земельні ділянки загальною площею 3,5 га в Ужгороді (Закарпатська область). У результаті таких дій банку та його кредиторам нанесено збитки у розмірі щонайменше 8,1 млн грн.

За виявленими фактами банком подано заяву до правоохоронних органів про вчинення злочину, відомості внесені до Єдиного державного реєстру досудових розслідувань. Крім того, АТ «Дельта Банк» готується у судовому порядку добиватися поновлення за собою права власності на виведені активи.

Зокрема, як повідомляться, Дельта Банку належать на правах власності земельні ділянки площею 1,73 та 1,75 га, розташовані на вулиці Грушевського в Ужгороді. Утім, при проведенні чергової перевірки майна банку, у вересні цього року було з’ясовано, що, за даними Державного реєстру речових прав на нерухоме майно, банк не є власником земельних ділянок. При цьому АТ «Дельта Банк» жодних дій щодо відчуження цих об’єктів нерухомості не здійснювало.

«Як стало відомо під час ініційованого розслідування, 1 вересня 2016 року право власності на об’єкти нерухомості було припинено на підставі рішення Апеляційного суду Київської області від 19 травня 2016 року. Посилаючись на цей документ, приватним нотаріусом Київського міського нотаріального округу у Державний реєстр речових прав на нерухоме майно було внесено зміни та перереєстровано об’єкти на «нового власника» – ТОВ «ЕЛІЗІОН ГРУП», представники якого і звернулися до приватного нотаріуса (про що свідчать матеріали реєстраційної справи)», - розповідають у фонді.

У подальшому, йдеться далі, право власності на активи банку перереєстровувалось на третю особу.

Зважаючи на підозри щодо реальності рішення суду, на підставі якого відбулася перереєстрація прав власності на нерухоме майно, АТ «Дельта Банк» звернулось із запитом до Апеляційного суду Київської області. З’ясувалось, що відповідна цивільна справа до Апеляційного суду Київської області не надходила, не реєструвалась та не розглядалась, судове рішення щодо визнання за ТОВ «ЕЛІЗІОН ГРУП» права власності на згадувані об’єкти нерухомості не ухвалювалось.

«Зважаючи на це, можна стверджувати, що судове рішення, на підставі якого були внесені зміни до Державного реєстру та позбавлено АТ «Дельта Банк» прав на об’єкти нерухомості, ніколи не ухвалювались та не існувало як офіційній документ, і є підробкою», - підкреслюють у ФГВФО.

Там наголосили, що в рамках ліквідації це майно має бути продано, а виручені кошти повинні піти на задоволення вимог кредиторів банку.

Також зазначається, що АТ «Дельта Банк» повідомив Міністерство юстиції України про зміни, внесені до Державного реєстру речових прав на нерухоме майно, проведені на підставі підроблених документів та вживає усі можливі заходи по поновленню та захисту майнових прав банку.

Коментарі
Додати коментар