До новин

Депутати підозрюють керівника "Запоріжелектротрансу" у доведенні підприємства до банкрутства

20 квітня, 2015
Банкрутство підприємств
Депутати підозрюють керівника "Запоріжелектротрансу" у доведенні підприємства до банкрутства

Робоча група депутатів Запорізької міської ради проведе розслідування діяльності керівництва збиткового комунального підприємства "Запоріжелектротранс" через підозру його керівництва у доведенні КП до банкрутства.

Про це повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація із посиланням на "Коментарі:Запоріжжя".

Співголова ініціативної групи депутат міськради Сергій Пшигоцький розповів, що депутати проведуть власне розслідування діяльності директора КП "Запоріжелектротранс" Юрія Папача. Також депутати вимагатимуть від Папача звіт діяльності КП за минулий рік.

"Закінчився рік. Підприємство спрацювало з колосальними збитками. Ходять чутки про його можливе банкрутство. У нас рухомий склад скоротився вдвічі", - розповів про ситуацію з електротранспортом Пшигоцький.

За словами екс-голови профкому КП "Запоріжелектротранс" Заура Каргієва, з майже двох сотень рухомого складу на лінії виходять близько 45 одиниць тролейбусів і 70 трамваїв. Технічний стан решти машин не дозволяє випускати їх на маршрути.

"Чому так відбувається в період, коли попит на електротранспорт в місті через підвищення вартості проїзду в маршрутках зріс більше ніж на 40%? І при цьому "Запоріжелектротранс" працює з величезними збитками? У ЗМІ пишуть, що на підприємстві мають місце розкрадання, а директор веде підприємство до банкрутства, і у нас є непрямі підстави вважати, що так і є", - говорить співголова депутатської групи Зінаїда Гальчинська.

Депутати пообіцяли звернутись до правоохоронних органів у разі, якщо при перевірці підприємства спливуть факти розкрадання коштів.

"При зменшенні кількості електротранспорту зростає кількість пасажирів у маршрутних таксі. Банкрутство "Запоріжелектротрансу" вигідно приватним перевізникам, але це створить транспортний колапс у місті", - зазначив депутат міськради Віталій Овчаренко.

"Треба негайно приймати рішення. Ми як депутати організовуємо оперативну комісію. Заслухаємо керівника підприємства, і, якщо він некомпетентний, будемо вимагати його звільнення", - резюмував Пшигоцький.

Як раніше повідомляв інформпортал Банкрутство & Ліквідація, суд визнав "Запорізький сталепрокатний завод" банкрутом.

Коментарі
Додати коментар