До новин

Генпрокуратура викрила шахраїв, що виводили активи з банку «Фінанси та Кредит»

28 жовтня, 2016
Резонансні справи
Генпрокуратура викрила шахраїв, що виводили активи з банку «Фінанси та Кредит»

ГПУ спільно з Нацполіцією та СБУ викрила службових осіб АТ «Банк «Фінанси та Кредит», які незаконно вивели активи банку на суму більше 1 млрд гривень.

Про це повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація із посиланням на сторінку Facebook генерального прокурора Юрія Луценко.

«Департаментом ГПУ спільно з НП та СБУ викрито службових осіб АТ «Банк «Фінанси та Кредит», які за допомогою нерезидентів України, у тому числі й однієї офшорної компанії, кінцевим бенефіціарним власником якої є громадянин України – колишній помічник народного депутата, незаконно вивели активи банку на суму більше одного мільярда гривень», - написав генпрокурор.

За його словами, сьогодні одному з учасників злочинної групи – громадянину Демченко О. І. - повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 5 ст. 191 КК України, за яке законом передбачено до 12 років з конфіскацією майна.

Судом обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою із альтернативою внесення застави у сумі 41,340 млн грн.

Нагадаємо, раніше, правоохоронні органи проводили слідчі дії в центральному столичному офісі визнаного неплатоспроможним банку «Фінанси і Кредит», а також ще в одному його офісі на вулиці Хрещатик.

11 травня цього року внесено відомості до єдиного реєстру досудових розслідувань за ознаками кримінального злочину, передбаченого ст.190 ч.1 Кримінального кодексу (шахрайство), за фактом вчинення посадовими особами банку і його власником шахрайських дій.

Банк «Фінанси та Кредит» заснований в 1990 році. Його основним бенефіціаром виступає український бізнесмен, народний депутат, мажоритарій і CEO гірничорудної компанії Ferrexpo Костянтин Жеваго.

17 грудня 2015 року НБУ ухвалив постанову про відкликання у нього банківської ліцензії та ліквідації.

Коментарі
Додати коментар