До новин

НБУ взяв до уваги питання проблемних банків та врегулював дію антиросійських санкцій

03 листопада, 2016
Банкрутство фінустанов
НБУ взяв до уваги питання проблемних банків та врегулював дію антиросійських санкцій

Національний банк оновив порядок застосування санкцій Ради національної безпеки і оборони України від 16 вересня 2016 року.

Про це повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація із посиланням на відповідну постанову регулятора № 399.

Постанова розроблена з метою продовження банкам України, небанківським установам, національному оператору поштового зв’язку, реалізації механізму застосування санкцій до осіб, визначених рішеннями РНБО, уведеними в дію відповідними указами президента.

Це рішення надає можливість капіталізації дочірніх банків, зареєстрованих відповідно до законодавства України, підсанкційними банками, для запобігання виведення з ринку українських банків, що, в свою чергу, може спричинити додаткове навантаження на Фонд гарантування вкладів фізичних осіб та бюджет України.

Також документ розроблено з метою надання можливості встановлення банком-емітентом особи власника електронного платіжного засобу для відмови у проведенні операцій з використанням електронного платіжного засобу особі-власнику до якої були застосовані санкції.

Постанова розроблена з метою заборони українським банками переказувати кошти на рахунки підсанкційних осіб та на власні рахунки українських банків, відкриті в підсанкційних особах, крім операцій, які матимуть на меті капіталізацію дочірніх банків, зареєстрованих відповідно до законодавства України.

Нагадаємо, президент Петро Порошенко 17 жовтня продовжив санкції щодо росіян і російських компаній і в той же час розширив список осіб, які підпадають під санкції. Україна також обмежила діяльність низки російських платіжних систем.

Як раніше повідомляв інформпортал Банкрутство & Ліквідація, через санкції проти россійського бізнесу в Україні БМ Банк нарощує збитки.

Коментарі
Додати коментар