До новин

Стахова компанія «Гарант-Лайф» ігнорує свої зобов'язання, регулятор проводить перевірку

04 листопада, 2016
Банкрутство фінустанов
Стахова компанія «Гарант-Лайф» ігнорує свої зобов'язання, регулятор проводить перевірку

Нацкомфінпослуг зафіксувала значне збільшення кількості скарг на діяльність ПАТ «Українська страхова компанія «Гарант-Лайф»: у жовтні 2016 року зі скаргами на компанію до неї звернулося 24 фізичних та юридичних осіб.

Про це повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація із посиланням на прес-службу регулятора.

За інформацією на сайті комісії, у скаргах повідомлялося про відсутність страховика за місцезнаходженням та про втрату зв'язку з ним. Офіційний сайт страхової компанії недоступний.

Згідно з повідомленням комісії, вона призначила позапланову перевірку УСК на підставі неподання компанією звітності за дев'ять місяців поточного року.

Крім того, Нацкомфінпослуг за скаргами та іншої наявної інформації звернулася в правоохоронні органи України щодо вжиття невідкладних заходів для захисту інтересів застрахованих. При цьому Нацкомісія передала матеріали, які могли б свідчити про ознаки протиправних дій посадових осіб УСК і виведення ними коштів страхових резервів.

Регулятор також зазначає, що у зв'язку зі збільшенням кількості скарг 13 жовтня звернувся в Державну регуляторну служби України щодо узгодження проведення позапланової перевірки страхової компанії. Однак відповідь на свого листа не отримав.

Згідно з поданими УСК до Нацкомфінпослуг звітних даних за 2015 рік і перше півріччя 2016 року, компанія декларувала достатність безпечних і ліквідних активів (депозити у банківських установах з високим інвестиційним рейтингом та державні цінні папери) для представлення коштів страхових резервів та дотримання вимог до платоспроможності, установлених законодавством (наявність сплаченого статутного капіталу, перевищення фактичного запасу платоспроможності над нормативним запасом).

Так, станом на 30 червня 2016 року загальні активи страховика становили 257,2 млн грн, з них грошові кошти – 148,3 млн грн, державний цінні папери – 59,3 млн грн. Страхові зобов'язання – 195,9 млн грн. Кількість застрахованих осіб – 8,9 тис.

За даними Єдиного держреєстру, головою правління компанії з 11 липня 2016 року є Ігор Ревзін. Головний бухгалтер – Тетяна Лобко.

Як повідомлялося, акціонери компанії 4 липня 2016 року припинили повноваження голови правління компанії Івана Богдана, володіє 9,2268% акцій. Крім того, акціонери вивели зі складу наглядової ради його секретаря Івана Савчура, що володіє 9,9% акцій, члена наглядової ради Петра Ясинського — 9,9%, ревізора компанії Любомира Боринского — 9,9%, обравши членами ради представника ТОВ «ВІЄН ГРУП» Яну Остапенко, представника ТОВ «Іншуранс Консалт» Яну Бузакову, представника ТОВ «Фінанс Іншур» Сергія Нестерова. Головою наглядової ради призначено Яна Остапенко.

СК «Експрес-страхування» та її засновник ПАТ «Українська автомобільна корпорація» («УкрАВТО») у вересні 2015 року скоротили свої пакети акцій в компанії «Гарант-Лайф» з 63883% і 29,0268% до 0%.

Як раніше повідомляв інформпортал Банкрутство & Ліквідація, МТСБУ виплатило більше 20 млн грн відшкодувань за збанкрутілих страховиків.

Коментарі
Додати коментар