До новин

ЗМІ: Пашинський покриває обман вкладників Фортуна-Банку

07 листопада, 2016
Резонансні справи
ЗМІ: Пашинський покриває обман вкладників Фортуна-Банку

Фортуна-Банк, який належить Сергію Тищенку, другу депутата Сергія Пашинського, попри фактичне банкрутство, продовжує працювати за рахунок кредитів на рефінансування від Національного банку України.

Про це повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація із посиланням на UA1.

Банк Тищенко, стверджують журналісти, вже давно не лише не виплачує відсотки за вкладами, але й не повертає самі вклади, за якими минув термін дії.

Також, згідно з результатами аудиту фінансових звітів Фортуна-Банку, проведеного ТОВ «БДО», банк багато разів порушував фінансові нормативи Нацбанку, а також приховував у звітності ключову інформацію.

Однак це не завадило НБУ виділити Фортуна-Банку кредитів під сумнівне забезпечення в розмірі більш ніж 100 млн гривень.

Допоміг грошима Тищенко ще один державний банк – ПАТ «Укрексімбанк», який надав Фортуна-Банку 10 млн доларів. Однак настільки суттєві грошові вливання ніяк не вплинули на виконання зобов'язань банку перед вкладниками. Понад те, журналісти підозрюють, що Тищенко має намір перевести борг з Фортуна-Банку» на будь-яку іншу компанію. У результаті такої оборудки постраждають не лише вкладники банку, але й державний Укрексімбанк.

Причиною таких дій власника банку журналісти вважають його дружбу з народним депутатом від «Народного фронту» Сергієм Пашинським. Саме тому в фактично збанкрутілий Фортуна-Банк до цих пір не введено тимчасову адміністрацію, а звернення постраждалих клієнтів НБУ залишає без уваги.

Як раніше повідомляв інформпортал Банкрутство & Ліквідація, з банків з українським капіталом найбільший мінус за перше півріччя 2016 року показали фінустанови: Фортуна Банк (51,43 млн грн), Діамант Банк (493,16 млн грн), банк «Кредит Дніпро» (280,9 млн грн), Апекс-Банк (170,06 млн грн), Платинум Банк (137,41 млн грн), перехідний РВС банк (115,7 млн грн), Індустріалбанк (49,15 млн грн).

Коментарі
Додати коментар