До новин

ГПУ взялася за екс-голову правління збанкрутілого банку «Фінанси та кредит»

09 листопада, 2016
Банкрутство фінустанов
ГПУ взялася за екс-голову правління збанкрутілого банку «Фінанси та кредит»

Департамент з розслідування особливо важливих справ у сфері економіки Генеральної прокуратури здійснює досудове розслідування у кримінальному провадженні №12015100010000279 стосовно дій колишнього голови правління банку «Фінанси та кредит», його підозрюють у злочинному умислі, направлений на заволодіння майном фінустанови в особливо великих розмірах.

Про це повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація із посиланням на відповідну судову ухвалу.

Як випливає із матеріалів справи, слідчі встановили, що в квітні 2012 року у глави правління банку «Фінанси та кредит», який перебував на посаді з 31.08.2002 Володимир Хливнюка), виник «злочинний умисел, направлений на заволодіння майном AT «Банк «Фінанси та кредит» в особливо великих розмірах», шляхом зловживання своїм службовим становищем, за попередньою змовою з іншими особами, зокрема і службовими особами банку «Фінанси та кредит».

За даними слідства, глава правління банку у невстановлений спосіб повідомив своєму знайомому, який у період з 23.11.2007 по 12.12.2012 на громадських засадах працював помічником народного депутата України – бенефіціарного власника банку «Фінанси та Кредит», та іншим невстановленим службовим особам банку свій злочинний план, спрямований на заволодіння майном «Фінанси та Кредит» в особливо великих розмірах.

Згідно з іншою ухвалою Печерського райсуду м. Києва від 10.10.2016 стосовного цього ж кримінального провадження, слідчі досліджують також обставини отримання банком «Фінанси та кредит» за останні кілька років від НБУ рефінансування у сумі біля 5 млрд грн, майновими поручителями за яким виступали ПрАТ «Київський суднобудівний-судноремонтний завод», ПрАТ «Київмедпрепарат», ПрАТ «Білоцерківська теплоелектроцентраль».

«ПрАТ «Київський суднобудівний-судноремонтний завод», ПрАТ «Київмедпрепарат», ПрАТ «Білоцерківська теплоелектроцентраль» забезпечили виконання зобов`язань АТ «Банк «Фінанси та Кредит» перед НБУ, передавши у заставу належні їм цілісні майнові комплекси, вартість яких є більшою за суму рефінансування», - уточнюється в документі.

Як раніше повідомляв інформпортал Банкрутство & Ліквідація, виплати вкладникам банку «Фінанси та Кредит» поновлять.

Коментарі
Додати коментар