До новин

«Черкасиобленерго» заборгувало «Енергоринку» 666 мільйонів

15 листопада, 2016
Борги
«Черкасиобленерго» заборгувало «Енергоринку» 666 мільйонів

ПАТ «Черкасиобленерго» в січні-жовтні 2016 року збільшило борг перед ДП «Енергоринок» на 666 млн грн.

Про це повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація із посиланням на інформацію, оприлюднену головою Нацкомісії, що здійснює регулювання у сфері енергетики і комунальних послуг, Дмитром Вовком.

«За підсумками 10 місяців 2016 року одним з безумовних «лідерів» тза розрахунками є «Черкасиобленерго» з боргом-паліндромом 666 млн грн перед «Енергориноком», - написав він.

За словами Вовка, прострочена заборгованість підприємств хімічної галузі Черкаської області за електроенергію за 10 місяців поточного року становить близько 1 млрд грн, у т.ч. 132 млн грн боргу було накопичено в жовтні.

«Комусь подобається не відключати боржника, накопичувати борг і руйнувати вартість підприємства з мажоритарною часткою держави», - підсумував він.

Крім того, Вовк нагадав, що керівником «Черкасиобленерго» є Світлана Кузьмінська.

Як повідомлялося, у квітні Фонд держмайна переніс дати аукціонів з продажу 70% акцій «Хмельницькобленерго», 70% «Миколаївобленерго», 65% «Харківобленерго», 50,9% «Тернопільобленерго», 60,2% «Запоріжжяобленерго» і 46% «Черкасиобленерго» на жовтень-грудень з червня-липня 2016 року.

Як раніше повідомляв інформпортал Банкрутство & Ліквідація, «Черкасиобленерго» зазнало збитків на 400 мільйонів.

Коментарі
Додати коментар