До новин

Топ-5 найдорожчих лотів, проданих Фондом гарантування у жовтні

18 листопада, 2016
Продаж
Топ-5 найдорожчих лотів, проданих Фондом гарантування у жовтні

Протягом жовтня сума реалізації активів банків, що ліквідуються, склала 364 млн грн.

Про це повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація із посиланням на прес-службу Фонду гарантування вкладів фізичних осіб.

ФГВФО звітує про топ-5 найдорожчих активів (кредитів та основних засобів), які вдалося реалізувати минулого місяця:

1. Найдорожчим лотом із тих, що були продані у жовтні, виявилася група нежитлових приміщень у центрі столиці на вулиці Олеся Гончара, 35. Переможною виявилась ставка у 59,20 млн грн. На продаж виставлялися офіси, загальною площею 1 972 м2, що розташовуються на трьох поверхах елітного житлового комплексу.

Аукціон з продажу активу, що перебував на балансі ПАТ «БГ Банк» відбувся на електронному майданчику ДП «СЕТАМ».

2. За 38,88 млн грн було продано права вимоги за кредитами, що перебували на балансі ПАТ «Банк Форум». У забезпечення за договорами передано будівлі та обладнання діючої кондитерської фабрики на Львівщині, 100% корпоративних прав у статутному капіталі, а також інтелектуальні права на відому в країні торгову марку.

Аукціон відбувся 20 жовтня на електронному майданчику ДП «СЕТАМ».

3. 13 жовтня на електронному майданчику «Аграрної біржі» відбувся аукціон з продажу прав вимоги за кредитом юрособи. Компанія-позичальник зареєстрована у Вінницькій області і входить до ТОП-60 найприбутковіших операторів зернового ринку України за 2015 рік (рейтинг 100 найприбутковіших компаній за версією Alliance Capital Management). У заставу ПАТ «ВБР» було передано сільгосптехніку, що використовується позичальником у поточній діяльності, а також – будівлі та споруди діючого молокозаводу у м. Хмільник Вінницької області. Продано права вимоги за кредитом було за 28,31 млн грн.

4. За 17,54 млн грн було продано нежитлову будівлю, у якій розміщувалась філія ПАТ «КБ «Надра» у м. Запоріжжя (вул. Сталеварів, 27). Аукціон відбувся 31 жовтня  на електронному майданчику товарної біржі «Універсальна товарно-сировинна біржа».

5. За 10,78 млн грн було продано вбудовані офісні приміщення третього поверху у бізнес-центрі «Верхній Вал», загальною площею 570,80 м2, за адресою: м.Київ, вул.Верхній Вал, 72. Актив перебував на балансі ПАТ «Банк «Форум».

Нагадаємо, у рамках максимального розкриття інформації про активи банків, що ліквідується, Фонд щомісяця оприлюднюєдетальну інформацію про проведені аукціони: у розрізі конкретних лотів (вартістю від 1 млн грн) вказано балансову та оціночну вартість, стартову та ціну продажу і дані про покупців (за посиланням, у розділі «Щомісячні результати продажу активів неплатоспроможних банків»).

Коментарі
Додати коментар