До новин

Припинено ліквідацію держпідприємства «Автомобільні дороги України»

18 листопада, 2016
Санація
Припинено ліквідацію держпідприємства «Автомобільні дороги України»

Процедуру ліквідації ПАТ ДАК «Автомобільні дороги України» зупинено, планується почати відновлення компанії.

Таку інформацію оприлюднив віце-прем’єр-міністр Володимир Кістіон під час огляду снігоприбиральної техніки Одеського облавтодору в рамках робочої поїздки до Одеської області, повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація.

«На даний час ми зупиняємо процедуру ліквідації «Автомобільні дороги України» , будемо його відновлювати, нарощувати і технічні можливості, і піднімати заробітну плату, і посилювати людськими ресурсами», - сказав Кістіон.

Він зауважив, що головне завдання «Автомобільні дороги України» - це, в першу чергу, експлуатація та утримання автошляхів.

«У нас завдання досить амбітні на 2017 рік, але наші дорожньо-експлуатаційні організації в першу чергу повинні забезпечити належний рівень експлуатації. Якщо є відповідний технічний і людський ресурс, то вони можуть виконувати роботи з реконструкції, капітального ремонту, будівництва. Але на моє глибоке переконання, серйозні об’єкти капітального ремонту і реконструкції повинні виконувати спеціалізовані організації, які повинні залучатися через процедуру відповідних тендерів, через ProZorro», - наголосив він.

«Укравтодор» у вересні 2015 року оприлюднив наказ про ліквідацію ПАТ «Державна акціонерна компанія «Автомобільні дороги України».

Відповідно до фінансових показників компанії за 2014 рік, у «Автомобільні дороги України» недостатньо активів для розрахунку за зобов'язаннями в цілому по компанії і відповідно відсутня сума, яка могла б залишитися після задоволення вимог кредиторів, і виплачена акціонеру, яким є держава в особі «Укравтодору»

До цього, уряд України прийняв рішення про ліквідацію ДАК.

Коментарі
Додати коментар