До новин

Суд РФ вважає, що ДП «Антонов» винен россійському оборонному відомству $2,7 млн

22 листопада, 2016
Резонансні справи
Суд РФ вважає, що ДП «Антонов» винен россійському оборонному відомству $2,7 млн

Арбітражний суд Москви зобов'язав українське держпідприємство «Антонов» виплатити Міноборони Росії 180,26 млн руб ($2,76 млн) неустойки.

Про це повідомляє Російське агентство правової та судової інформації, передає інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація

«Арбітражний суд Москви частково задовольнив заяву Міністерства оборони РФ про стягнення з державного підприємства» Антонов», що входить до ГК «Укроборонпром», 180,2 мільйона рублів неустойки», - йдеться в рішенні суду.

У позовній заяві містилася вимога про стягнення з відповідача 357,4 мільйона рублів.

Відзначається, що Одинадцятий арбітражний апеляційний суд (Самара, РФ) в жовтні підтвердив рішення першої інстанції про стягнення на користь ДП «Антонов» $ 2,9 мільйона винагороди (роялті) з ВАТ «Авіакор - авіаційний завод» за використання товарного знака при виробництві та реалізації літаків.

Тим самим апеляція відхилила скаргу «Авіакор - авіаційний завод». Арбітражний суд Самарської області задовольнив 4 липня відповідний позов ДП «Антонов», про що раніше повідомили РАПСІ в юридичній фірмі «Ілляшев та Партнери», яка представляє інтереси українського підприємства.

За словами керівника московського офісу юрфірми Володимира Захарова, через відсутність великої практики розгляду подібних суперечок російськими судами, боротьба за те, щоб переконати суддів у правоті клієнта, була досить тривалою і складною.

«Судове засідання було закритим з огляду на те, що предмет розгляду безпосередньо пов'язаний з комерційною таємницею сторін, що беруть участь у справі», - зазначив він.

ДП «Антонов» також подало заяву в Арбітражний суд Воронезької області про стягнення з ПАТ «Воронезьке акціонерне літакобудівне товариство» 146,4 мільйона рублів боргу. Цей позов арбітраж відхилив.

Як раніше повідомляв інформпортал Банкрутство & Ліквідація, Рада врятувала від банкрутства держпідприємство «Антонов».

Коментарі
Додати коментар