До новин

Екс-голова наглядової ради Профін Банку звинуватив НБУ у незаконних діях

21 квітня, 2015
Ліквідація
Екс-голова наглядової ради Профін Банку звинуватив НБУ у незаконних діях

Бувший голова наглядової ради ПАТ "Профін Банк" Дмитро Федосєєв заявив, що незаконні дії Нацбанку та Фонду гарантування вкладів фізичних осіб зробили неможливим продаж банку інвестору.

Про це повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація із посиланням на FinMaidan.

"Ліквідацією Профін Банку НБУ намагається замести сліди своєї незаконної діяльності", - запевняє Федосєєв.

Він стверджує, що поспішність, з якою Національний банк ухвалив рішення про ліквідацію "Банку Професійного фінансування", свідчить про спробу регулятора приховати сліди своїх незаконних дій стосовно фінансової установи, а також захистити високопоставлених чиновників НБУ від кримінального переслідування за участь у рейдерській атаці на банк.

Федосєєв підкреслює, що НБУ ухвалив рішення про ліквідацію фінансової установи, не чекаючи розгляду в апеляційній інстанції рішення Окружного адміністративного суду міста Києва. Він нагадав, що суд зажадав скасувати рішення Нацбанку про віднесення Профін Банку до категорії неплатоспроможних на підставі звинувачень у порушенні законодавства з питань протидії легалізації доходів, отриманих незаконним шляхом.

"Але чиновники НБУ не скасували своє сумнівне рішення, а замість цього поспішно прийняли рішення про ліквідацію банку, навіть не чекаючи розгляду власної апеляції, яка була подана Нацбанком на судове рішення. З точки зору законодавства, дію тимчасової адміністрації можна було продовжити ще на місяць до розгляду апеляції. Поспішне рішення НБУ про ліквідацію Профін Банку підтверджує наші підозри в тому, що чиновники Нацбанку та Фонду гарантування вкладів фізосіб активно намагаються приховати сліди своїх злочинних дій стосовно банку", - сказав Федосєєв.

За його словами, саме підтримка Нацбанком і Фондом гарантування вкладів дій рейдерів зробила неможливим продаж банку інвестору.

"Акціонери не мають наміру здаватися і будуть перешкоджати незаконним діям НБУ та Фонду гарантування вкладів, які допомагають рейдерам просто розікрасти активи Профін Банку та засоби його клієнтів, прикрившись процедурою ліквідації. Ми продовжимо претензійно-позовну роботу в українських судах, якщо буде необхідно - то й в міжнародних судових інстанціях", - пообіцяв екс-голова наглядової ради фінустанови.

Як раніше повідомляв інформпортал Банкрутство & Ліквідація, 20 квітня НБУ вирішив ліквідувати Профін Банк.

Коментарі
Додати коментар