До новин

Збитки «Укрзалізниці» перевищать 3 мільярди

29 листопада, 2016
Збитки
Збитки «Укрзалізниці» перевищать 3 мільярди

Публічна акціонерна компанія «Укрзалізниця» очікує закінчити 2017 рік з чистим збитком у розмірі 3,3 млрд грн.

Про це розповів директор департаменту державної політики в галузі залізничного транспорту Мінінфраструктури Олександр Федоренко, повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація із посиланням на УНІАН.

За його словами, такий показник закладено в проекті фінансового плану «Укрзалізниці» на 2017 рік, який вже схвалений Мінінфраструктури і найближчим часом буде відправлений на зовнішнє погодження в Мінфін і Мінекономрозвитку.

«Отримання збитків обумовлено переходом УЗ з 1 січня 2017 року на складання фінансової звітності за міжнародними стандартами. Крім того, проект фінплану передбачає збільшення обсягу ремонту основних засобів на 3,5 млрд грн в порівнянні з 2016 роком, в тому числі вагонів і локомотивів», ― пояснив Федоренко.

Він також повідомив, що компанія очікує отримати за підсумками 2017 року дохід у розмірі 83,9 млрд грн, з них 75 млрд грн будуть сформовані за рахунок здійснення вантажних і пасажирських перевезень.

Як раніше повідомляв інформпортал Банкрутство & Ліквідація, «Укрзалізниця» попросила кредиторів не вимагати дострокового погашення боргів.

Коментарі
Додати коментар