До новин

НКЦПФР призупинила обіг цінних паперів 15 емітентів

23 квітня, 2015
Резонансні справи
НКЦПФР призупинила обіг цінних паперів 15 емітентів

Нацкомісія з цінних паперів та фондового ринку 16 квітня вирішила призупинити торгівлю на будь-якій українській фондовій біржі цінними паперами 15 емітентів, щодо яких вбачаються ознаки маніпулювання цінами.

Про це інформаційному порталу Банкрутство & Ліквідація повідомили у прес-службі регулятора.

Рішення ухвалене відносно цінних паперів таких емітентів:

ПАТ "Імпульс плюс"

ПАТ "Пантек"

ПАТ "Домінанта-колектив"

ПАТ "Сільськогосподарське підприємство ім. Петровського"

ПАТ "Київський завод газового обладнання та приладів"

ВАТ "Меттехізолстандарт"

ВАТ "Сільроспродукт"

ПАТ "Гранітна індустрія України"

ПАТ "Бюро кредитних історій “"Фенікс"

ВАТ "Екопаливо-Україна"

ПАТ "Укрбуденерготехнологія"

ПАТ "Хіммет"

ПАТ "Експо нафта продукт"

ПАТ "Ніконд"

ПАТ "Південний транспорт"

За словами глави НКЦПФР Тимура Хромаєва комісія рішуче налаштована продовжити приймати подібні рішення з метою захисту інтересів інвесторів і держави.

"Упевнений, що це стане нашими планомірними кроками у формуванні ринкового ціноутворення на цінні папери, без впливу фактора маніпуляцій цінами, і очищенню ринку від так званих фіктивних цінних паперів. Все це сприятиме функціонуванню в Україні прозорого фондового ринку з якісними інструментами", – зазначив чиновник.

Протягом трьох найближчих місяців регулятор детально вивчить реальну біржову ситуацію щоб зробити висновок про об’єктивну вартість та якість цих активів.

“Маніпулювання цінами на фондовому ринку – досить важкий економічний злочин, і комісія буде мати нульову толерантність до тих учасників ринку, які будуть здійснювати такі правопорушення”, – озвучив позицію комісії Хромаєв.

Як раніше повідомляв інформпортал Банкрутство & Ліквідація, НКЦПФР призупинила дію ліцензії Української міжнародної фондової біржі на здійснення діяльності на фондовому ринку.

Коментарі
Додати коментар