До новин

Правоохоронці провели обшуки у справі виведення коштів з Укргазбанку

15 грудня, 2016
Резонансні справи
Правоохоронці провели обшуки у справі виведення коштів з Укргазбанку

Генпрокуратура спільно з СБУ та Нацполіцією проведела обшуки в рамках розслідування кримінального провадження за фактами привласнення кредитних коштів службовими особами АБ «Укргазбанк» у розмірі 140 млн гривень.

Про це повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація із посиланням на прес-службу ГПУ.

Згідно з повідомленням, у вказаному кримінальному провадженні розслідується діяльність службових осіб «Укргазбанку» у період  2008-2010 років.

Як наголошується, службові особи «Укргазбанку», зловживаючи службовим становищем, умисно надали підконтрольному суб’єкту господарювання кредит у розмірі 100 млн гривень, який не повернуто під заставу власного майно - нежитлового будинку, вартість якого за пособництва незалежного оцінювача, акредитованого в «Укргазбанку», штучно завищено майже в десять разів.

«У момент приватизації будинок оцінено у розмірі 14,2 млн гривень, а вже на період надання кредиту у розмірі 149,8 млн гривень. Використовуючи зазначену шахрайську схему, аналогічним шляхом з АБ «Укргазбанк» виведено майже 3,2 мільярди гривень», - йдеться у повідомленні.

«Наразі проводяться обшуки за 9 адресами, а саме: в офісних приміщеннях суб’єктів господарювання, задіяних в злочинній схемі виведення коштів, за місцями проживання та реєстрації директорів, їх засновників, незалежного оцінювача акредитованого в «Укргазбанку» та службових осіб банківської установи», - повідомляє ГПУ.

Правоохоронці повідомляють, що окрім первинної документації яка і підтверджує факт вчинення злочину, за місцями проведення обшуків виявлено та вилучено 2 одиниці вогнепальної зброї з глушниками, набої та магазини до неї.

«Також у банківській скриньці незалежного оцінювача, який проводив оцінку заставного майна, вилучено грошові кошти в готівковій формі у сумі майже 600 тисяч доларів», - йдеться у повідомленні.

Як раніше повідомляв інформпортал Банкрутство & Ліквідація, суд зняв арешт з рахунків Укргазбанку.

Коментарі
Додати коментар