До новин

"Південмаш" погасив заборгованість із зарплати працівникам

23 квітня, 2015
Борги
"Південмаш" погасив заборгованість із зарплати працівникам

Державне підприємство "Південний машинобудівний завод" у Дніпропетровську погаcило заборгованість із заробітної плати працівникам.

Про це повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація із посиланням на Радіо Свобода.

За словами лідера незалежної профспілки підприємства Євгена Деркача, у вівторок працівники підприємства отримали заробітну плату за лютий 2015 року.

У незалежній профспілці вважають, що проблема із зарплатними боргами на підприємстві практично вирішена завдяки численним акціям протесту, до яких вдавались працівники з початку року. Загалом робітникам були винні зарплату за понад півроку, сума перевищувала 80 млн гривень.

"Акції протесту розпочались наприкінці січня, тривали у лютому й березні. Наприкінці березня почались виплати. Зараз середина квітня, і нам практично погасили заборгованість. А до цього часу практично півроку не було ніяких зрушень. Але попереду у нас ще багато роботи – це домагатись підвищення зарплати, завантаження підприємства державними замовленнями техніки тощо", – зазначив керівник незалежної профспілки.

З початку року працівники державного підприємства "Південний машинобудівний завод" провели понад десять акцій протесту проти невиплати зарплати у Дніпропетровську та Києві. Остання відбулась 4 квітня як "марш соціальної справедливості".

За даними адміністрації підприємства, для стійкої роботи "Південмашу" 2015 року завод потребує замовлень на 2,5 млрд гривень, обсяги уже укладених контрактів оцінюють в близько 1 млрд гривень.

У жовтні 2014 року під час свого візиту на "Південмаш" президент України Петро Порошенко заявив, що продукція заводу буде включена до державного оборонного замовлення на 2015 рік.

Як раніше повідомляв інформпортал Банкрутство & Ліквідація, Кабмін виділив кошти на виплату зарплат працівникам "Південмашу".

Коментарі
Додати коментар