До новин

В Україні почалася ліквідація чергового банку

03 січня, 2017
Ліквідація
В Україні почалася ліквідація чергового банку

Фонд гарантування вкладів фізосіб розпочав процедуру ліквідації ПАТ БАНК «ТРАСТ».

Про це повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація із посиланням на прес-службу ФГВФО.

Відповідно до рішення Правління Національного банку України від 29 грудня 2016 року № 559-рш «Про відкликання банківської ліцензії та ліквідацію ПАТ «Банк «Траст» виконавчою дирекцією Фонду гарантування вкладів фізичних осіб прийнято рішення від 30 грудня 2016 року №3085 «Про початок процедури ліквідації ПАТ БАНК «ТРАСТ»  та делегування повноважень ліквідатора банку».

Ліквідація триватиме з 30 грудня 2016 року до 29 грудня 2018 включно. Ліквідатором призначено Володимира Кухарева.

У Фонді уточнили, що вимоги кредиторів приймаються протягом 30 днів з дня опублікування в газеті «Голос України» оголошення про початок процедури ліквідації банку.

Задоволення вимог кредиторів здійснюватиметься за рахунок коштів, одержаних в результаті ліквідації та реалізації майна банку, в черговості, що передбачена частиною першою статті 52 Закону.

Нагадаємо, погіршення фінансового стану банку «Траст» мало системний характер та спричинено низкою чинників. Зокрема, значний обсяг кредитів банку надавався на територіях, на яких зараз здійснюється АТО.

«Через відсутність обслуговування таких кредитів, фінансовий стан банку значно погіршився. Капітал банку набув від’ємного значення (на 1 грудня – мінус 135 млн гривень.). Це, у свою чергу, спричинило порушення економічних нормативів», - пояснили в НБУ.

Як повідомляв інформпортал Банкрутство & Ліквідація, банк «Траст» визнано неплатоспроможним.

Коментарі
Додати коментар