До новин

ВСУ за позовом "Украгролізингу" відмінив банкрутство "Октант-центру"

24 квітня, 2015
Резонансні справи
ВСУ за позовом "Украгролізингу" відмінив банкрутство "Октант-центру"

Судова палата у господарських справах Верховного Суду України за позовом НАК "Украгролізинг" скасувала постанову Вищого господарського суду від 29 жовтня 2014 року у справі № 924/159/14 про банкрутство товариства ТОВ "Октант-центр".

Про це повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація із посиланням на постанову Судової палати у господарських справах Верховного Суду України.

Згідно з матеріалами справи, ухвалою господарського суду Хмельницької області від 27 лютого 2014 року порушено провадження у справі №924/159/14 про банкрутство ТОВ "Октант-центр", визнано безспірні грошові вимоги до боржника ініціюючих кредиторів на загальну суму 850 тис. гривень (в тому числі 361,5 тис. гривень – борг "Октант-центру" перед "Украгролізингом").

Вищий господарський суд 18 червня 2014 року попередні судові рішення скасував та передав справу на новий розгляд до суду першої інстанції.

За результатами нового розгляду справи ухвалою господарського суду Хмельницької області визнано грошові вимоги ініціюючих кредиторів до боржника в загальній сумі 789,8 тис. гривень.

29 жовтня 2014 року Вищий господарський суд змінив постанову суду нижчої інстанції та визнав безспірність грошових вимог лише одного з трьох ініціюючих кредиторів в сумі 399,5 тис. грн, при цьому не визнавши вимоги "Украгролізингу".

Через це "Украгролізинг" звернувся до Верховного Суду із заявою про перегляд такого рішення ВГСУ.

"Заяву Національної акціонерної компанії “Украгролізинг” в особі Хмельницької філії "Національна акціонерна компанія "Украгролізинг" задовольнити. Постанову Вищого господарського суду України від 29 жовтня 2014 року у справі № 924/159/14 скасувати, а справу направити на новий розгляд до суду касаційної інстанції", - йдеться у постанові Судової палати у господарських справах ВСУ.

Нагадаємо, заступник міністра юстиції України Наталія Севостьянова на початку квітня заявляла, що урядом було визначено 36 держпідприємств, які були пріоритетними для проведення аудиту, але з вини колишнього голови Державної фінансової інспекції Миколи Гордієнка більшість з них взагалі не перевірялися. Серед підприємств, на яких Гордієнко не забезпечив перевірку, попри рішення Кабміну, крім "Енергоринку", "Донецької залізниці", "Укртранснафти", "Енергоатома", аеропорту "Бориспіль" заступник міністра назвала і "Украгролізинг".

Як раніше повідомляв інформпортал Банкрутство & Ліквідація, Верховний Суд визнав ліквідацію "ЛУКОРу" законною.

Коментарі
Додати коментар