До новин

Власники літака, що розбився у Донецьку, збанкрутили свою компанію, щоб не платити постраждалим

24 квітня, 2015
Законодавство
Власники літака, що розбився у Донецьку, збанкрутили свою компанію, щоб не платити постраждалим

Господарський суд Одеської області визнав банкрутом компанію "Південні авіалінії", чий літак Ан-24 розбився 13 лютого 2013 року в міжнародному аеропорту "Донецьк".

Про це повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація із посиланням на "Думская".

Слід зазначити, що на момент винесення цього рішення все майно авіакомпанії, заснованої Любов'ю і Юрієм Молодами, обмежувалося ... уламками все того ж літака, які залишилися на території знищеного війною аеропорту. Решту літальних апаратів "Південні авіалінії" нібито орендували у двох кіпрських компаній, одна з яких і стала ініціатором банкрутства.

У підсумку пасажири нещасливого рейсу, що вижили, і сім'ї загиблих, яким "Південні авіалінії" так нічого і не заплатили, залишилися біля розбитого корита - шансів отримати хоч щось від власників літака у них немає. Нагадаємо, раніше суди зобов'язали авіакомпанію виплатити їм великі суми (тільки трьом з п'яти сім'ям жертв катастрофи - понад 6 млн грн).

Літак Ан-24, що виконував чартерний рейс з Одеси, при приземленні в міжнародному аеропорту "Донецьк" впав за межі злітно-посадкової смуги. Від удару повітряне судно перекинулося, а його корпус розколовся, почалося загоряння, яке, втім, вдалося швидко ліквідувати.

На борту літака знаходилося 44 людини. П'ятеро загинули. Дев'ять осіб були госпіталізовані. Літак перевозив футбольних уболівальників на матч Ліги чемпіонів між донецьким "Шахтарем" і дортмундською "Боруссією".

Коментарі
Додати коментар