До новин

Юристи ЮУАЕС прокоментували можливе банкрутство свого боржника

11 січня, 2017
Банкрутство підприємств
Юристи ЮУАЕС прокоментували можливе банкрутство свого боржника

У зв’язку з багаторічною заборгованістю КП «ТВКГ» перед ВП "Южно-Української АЕС" за отриману товарну продукцію останнє у грудні 2016 року подала до Господарського суду Миколаївської області позов про визнання КП банкрутом.

Про це повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація із посиланням на інформацію, опубліковану на офіційному сайті Южно-Української АЕС.

Фахівці юридичного управління ВП ЮУАЕС прокоментували справу про банкрутство КП «ТВКГ».

4 січня 2017 року розгляд справи № 915/1327/16 про банкрутство КП «ТВКГ» не відбувся через хворобу судді.

Із засобів масової інформації стало відомо, що до порядку денного пленарного засідання Южноукраїнської міської ради, яке відбудеться 19 січня 2017 року, включено питання про незастосування до КП «ТВКГ» процедур, передбачених Законом України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом» та припинення провадження у справі про банкрутство.

Так, дійсно, у відповідності до статті 85 Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом», під час розгляду справи про банкрутство суб'єкта підприємницької діяльності, що має суспільну або іншу цінність для територіальної громади, орган місцевого самоврядування може звернутися до господарського суду з клопотанням не застосовувати до такого суб'єкта передбачені цим Законом процедури та припинити провадження у справі про банкрутство.

«В той же час, згідно ч.2 ст.85 Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом», окрім рішення ради органу місцевого самоврядування, до клопотання також додаються гарантії задоволення всіх вимог кредиторів за грошовими зобов'язаннями. Закон також вказує, що у разі, якщо вимоги кредиторів такого суб'єкта підприємницької діяльності не будуть погашені протягом поточного та наступного календарних років, орган місцевого самоврядування позбавляється права на повторне звернення до господарського суду із вищезазначеним клопотанням, а провадження у справі про банкрутство щодо відповідного суб'єкта підприємницької діяльності здійснюється на загальних підставах», - наголошують юристи АЕС.

Як раніше повідомляв інформпортал Банкрутство & Ліквідація, хронічно збитковий «Енергоатом» взяв в борг в Укрексімбанку $52,5 млн доларів на ядерне паливо.

Коментарі
Додати коментар