До новин

Сбербанк намагається стягнути з «Укрзалізниці» $55 млн

11 січня, 2017
Законодавство
Сбербанк намагається стягнути з «Укрзалізниці» $55 млн

28 грудня Господарський суд міста Києва повернув без розгляду позовну заяву Сбербанку, в якій фінустанова із російськийм капіталом просила суд стягнути з ПАТ «Українська залізниця» заборгованість за кредитним договором в розмірі 54,95 млн дол (за офіційним курсом НБУ на 23.12.2016 – 1,44 млрд грн).

Про це повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація із посиланням на «Фінбаланс».

Суд повернув Сбербанку позовну заяву через те, що вона не містила належних доказів надсилання відповідачу цієї заяви. Водночас суд звернув увагу Сбербанку, що після усунення допущеного порушення він має право повторно звернутися з позовом до суду.

Нагадаємо, 20 грудня 2016 року Верховна Рада прийняла в цілому законопроект №5428 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо підприємств залізничного транспорту, майно яких розташоване на території проведення антитерористичної операції», яким встановлено мораторій на звернення стягнення на активи ПАТ «Укрзалізниця» за боргами ДП «Донецька залізниця».

Голова парламентського комітету з питань транспорту Ярослав Дубневич зазначав, що майно Донецької магістралі не включено у статутний капітал «Укрзалізниці», разом з тим кредитори не полишають спроб стягнути з компанії понад 4 млрд грн боргів Донецької залізниці.

Заступник міністра інфраструктури Дмитро Роменський повідомляв, що більшість цих боргів – за кредитами, наданими в 2011-2013 роках банками із російським капіталом.

Як раніше повідомляв інформпортал Банкрутство & Ліквідація, російські банки в Україні працюють у збиток.

Коментарі
Додати коментар