До новин

Платинум банк тягне на дно Чорноморський порт

13 січня, 2017
Банкрутство підприємств
Платинум банк тягне на дно Чорноморський порт

Порт «Чорноморськ» (колишній Іллічівський порт) – клієнт банку-банкрута «Платинум», а це означає, що всі 120 мільйонів гривень, які були на рахунках порту «Чорноморськ» у фінустанові, зникли у безодні.

Про це повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація із посиланням на аналітичний матеріал видання «Слово. Одеса».

Ситуація вигідна тим, хто останній рік методично знекровлював порт, не тільки спустошуючи причали від вантажопотоків, але і позбавляючи держпідприємство фінансової стабільності. Керівництво Мінінфраструктури України ніяк не відреагувало на катастрофічне положення справ в порту «Чорноморськ», тому має нести відповідальність, як головне галузеве начальство.

Для того, щоб розорити порт «Чорноморськ, була спланована багатоходівка, яка очевидна для кожного, хто цікавиться долею морської галузі України. Але розорити – не значить «стерти з лиця землі», а зробити так, щоб ласий шматочок портів великої Одеси потрапив в руки того, кого треба. І Платинум Банк грає не останню роль в цій схемі. А диригентами цього беспрецидентного дійства в Чорноморському порту стали Ігор Кауфман і Олександр Грановський - олігархи, які донині представляють інтереси втікача Віктора Януковича і його сім'ї.

Саме панові Кауфману підконтрольний Платинум Банк. І саме завдяки цим двом скандальним одеським бізнесменам у кріслі директора колись успішної державної компанії опинився нинішній керівник ДП «МТП «Чорноморськ» Сергій Крижанівський. На цю посаду Кауфман і Грановський проштовхнули його через екс-губернатора Одеської області Михайла Саакашвілі. З тих пір порт «Чорноморськ» став стрімко котитися в прірву.

Згідно оперативної інформації морський порт «Чорноморськ» значно скоротив перевалку вантажів у 2016 році. Збитки склали 125 млн. гривень.

Паралельно реалізовувалася схема виведення коштів ДП «МТП «Чорноморськ» в Platinum. Інформація про хиткке фінансове становищі цього банку була відома ще півроку тому. Однак, це лише підігрівало виконавців до якнайшвидшого виконання завдання за розорення держпідприємства «МТП «Чорноморськ».

«Незрозуміло чому Міністерство не звертає на це уваги. А може це така нова форма державно-приватного партнерства, при якому гроші держпідприємства плавно перетікають в приватний банк? Якщо керівництво галузевого міністерства дивиться на це крізь пальці, значить – заохочують свавілля. А за це доведеться нести відповідальність, і не виключено, що кримінальну», - обурюються працівники порту «Чорноморськ».

Як раніше повідомляв інформпортал Банкрутство & Ліквідація, неплатоспроможний «Платинум» виводять з ринку.

Коментарі
Додати коментар