До новин

Суд визнав законною ліквідацію КСГ Банку

25 січня, 2017
Банкрутство фінустанов
Суд визнав законною ліквідацію КСГ Банку

Окружний адміністративний суд Києва 19 січня підтвердив правомірність відкликання банківської ліцензії та ліквідації ПАТ «КСГ Банк».

Про це повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація із посиланням на прес-службу Нацбанку.

Нагадаємо, НБУ 30 серпня 2016 року ухвалив рішення про відкликання банківської ліцензії та ліквідацію ПАТ «КСГ Банк» за систематичні порушення у сфері фінмоніторингу.

Зокрема, Нацбанк під час останньої перевірки встановив, що «КСГ» втілював схеми, пов'язані з конвертацією безготівкових коштів у готівку, інформацію про це НБУ передав до правоохоронних органів.

Як вбачається із матеріалів судової справи, один з акціонерів КСГ Банку Сергій Касьянов восени 2016 року звернувся до суду з проханням визнати протиправними і скасувати рішення правління НБУ про відкликання банківської ліцензії у КСГ Банку та рішення виконавчої дирекції ФГВФО про початок процедури ліквідації даного банку.

Позивач також просив суд зобов’язати Нацбанк відновити функціонування ПАТ «КСГ Банк», як діючої банківської установи.

За результатами розгляду адміністративного позову та матеріалів, що стали підставою для виведення банку з ринку, суд прийняв постанову, якою у задоволенні позовних вимог акціонера КСГ Банку відмовив повністю.

Як відомо, станом на 1 січня 2017 року суди 11 разів підтверджували правомірність прийнятих Нацбанком рішень стосовно виведених з ринку банків.

Як раніше повідомляв інформпортал Банкрутство & Ліквідація, КСГ Банк вивели з ринку за систематичні порушення, тому у грудні 2016 року ФГВФО затвердив реєстр акцептованих вимог кредиторів КСГ Банку.

Коментарі
Додати коментар