До новин

Приватбанк відновив рахунки корпорації Cargill

27 січня, 2017
Резонансні справи
Приватбанк відновив рахунки корпорації Cargill

Приватбанк у повному обсязі відновив роботу рахунків американської корпорації Cargill, які обслуговуються банком.

Про це повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація із посиланням на FinClub.

У Приватбанку зазначили, що після проведення ініційованих банком технологічних операцій і отримання роз'яснень від Фонду гарантування і НБУ, робота рахунків компанії відновлена в повному обсязі.

«З моменту виникнення ситуації з рахунками Cargill, що не залежить від банку і пов'язаної з процедурою передачі банку в держвласність, Приватбанк цілеспрямовано вів роботу для безумовного виконання зобов'язань перед клієнтом», - зазначив перший заступник голови правління Приватбанку Олександр Дубровін.

«Всі технологічні процедури, пов'язані з роботою рахунків компанії, були проведені нами в рамках законодавства в максимальні строки, ми досягли взаєморозуміння з Cargill з питань співпраці з банком», - додав він.

Раніше в ЗМІ висувалися версії, що гроші Cargill могли бути конвертовані в капітал Приватбанку під час bail-in. Міністр фінансів Олександр Данилюк повідомляв, що єврооблігації Приватбанку підлягають операціям bail-in.

Нагадаємо, Bail-in – це механізм, який використовується при санації проблемних банків і передбачає або конвертацію депозитів в акції фінустанови, або переоформлення вкладів в спеціальний субординований кредит на поповнення капіталу.

Як раніше повідомляв інформпортал Банкрутство & Ліквідація, кредитори Приватбанку хочуть повернути свої гроші.

Коментарі
Додати коментар