До новин

Прокуратура зупинила відчуження активів банкрутуючого цукрозаводу

31 січня, 2017
Банкрутство підприємств
Прокуратура зупинила відчуження активів банкрутуючого цукрозаводу

Вищий госпсуд поставив крапку у справі про долю активів ТОВ «ВІГ-Жашківський цукровий завод», що перебуває у процесі банкрутства.

Про це повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація із посиланням на «Діловий регіон».

До справи здійснено вступ прокуратурою Черкаської області. У березні минулого року визнано недійсними результати аукціону та договір купівлі - продажу цілісних майнових комплексів цукрового заводу. Останні перебували в іпотеці державного банку, вартістю 43 млн грн і були викуплені за ціною 4,3 млн. грн.

«Завдяки принциповій позиції прокуратури господарським судом Черкаської області надано належну оцінку факту незаконного відчуження у складі майна банкрута гуртожитків та трансформаторних підстанцій, які обслуговують м. Жашків. Вказана позиція підтримана Київським апеляційним господарським судом, яким відхилено апеляційну скаргу арбітражного керуючого», - зазначили у прокуратурі.

У червні 2016 року Вищим господарським судом за касаційною скаргою зацікавлених осіб вказані судові рішення скасовані, справу повернуто на новий судовий розгляд.

У вересні минулого року результати аукціону та договір купівлі – продажу майна Жашківського цукрового заводу повторно визнано недійсними господарським судом Черкаської області. У листопаді судове рішення залишено в силі Київським апеляційним господарським судом та у січні 2017 року у справі поставлено крапку Вищим господарським судом України.

«Об'єкти житлового фонду та комунальної інфраструктури належить повернути у ліквідаційну масу банкрута та передати до комунальної власності міста Жашків», - наголосили у прес-службі прокуратури Черкаської області.

Коментарі
Додати коментар