До новин

Екс-власникам Приватбанку можуть загрожувати кримінальні розслідування

24 лютого, 2017
Резонансні справи
Екс-власникам Приватбанку можуть загрожувати кримінальні розслідування

Колишнім власникам націоналізованого Приватбанку можуть загрожувати кримінальні розслідування, якщо узгоджений з Міжнародним валютним фондом незалежний аудит покаже, що вони свідомо довели банк до банкрутства.

Про це заявила глава Національного банку Валерія Гонтарева, повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація із посиланням на Reuters.

Гонтарева сказала, що для незалежного аудиту активів новий менеджмент Приватбанку вже найняв компанію Ernst&Young. Крім того, буде відібрана міжнародна компанія для управління проблемним портфелем.

«Це робиться для того, аби все було прозоро», - додала вона, пославшись на узгоджені з МВФ кроки.

За словами глави НБУ, міжнародна компанія наймається, щоб не було ніяких неринкових умов, ніяких оцінок активів за неправильною вартістю, щоб було зрозуміло, хто бенефіціарні власники цих активів і як вони збираються кредити віддавати.

«До кінця першого півріччя повинна пройти перевірку здатність компаній, яким Приватбанк позичив гроші, розрахуватися з ним у найближчі 5-10 років», - зазначила вона.

«Якщо цього не відбувається, чи (було) доведення банку до банкрутства. Це - питання наших всіх правоохоронних органів і банк буде подавати позови», - заявила Гонтарева, відповідаючи на питання про відповідальність колишніх акціонерів.

Нагадаємо, до націоналізації найбільшими акціонерами банку були Геннадій Боголюбов та Ігор Коломойський з частками по 45,3182%.

Як раніше повідомляв інформпортал Банкрутство & Ліквідація, Гонтарева поїхала до Брюсселю на конференцію з реструктуризації банків.

Коментарі
Додати коментар