До новин

Екс-президент збанкрутілого CityCommerce Bank втік у Латвію

02 березня, 2017
Резонансні справи
Екс-президент збанкрутілого CityCommerce Bank втік у Латвію

Печерський районний суд Києва відмовився взяти під варту колишнього президента київського Міського комерційного банку Рейниса Тумовса.

Про це свідчать матеріали суду від 13 лютого, повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація із посиланням на  «Фінклуб».

З 17 вересня 2014 року Національна поліція проводить досудове розслідування у кримінальній справі № 12014000000000409 за підозрою колишнього президента Міського комерційного банку Рейниса Тумовса і колишнього голови правління банку у скоєнні низки злочинів.

Встановлено, що в 2014 році посадові особи банку надали кредити фіктивним фірмам, кошти легалізували через підконтрольні їм комерційні структури. Неправомірна видача кредиту ТОВ "Ріл-Мейд" призвела до збитку 90,1 млн грн.

30 грудня 2016 року Рейнису Тумовсу було складено повідомлення про підозру, а 4 січня 2017 його оголосили в міжнародний розшук. 12 січня було отримано дозвіл на його затримання для застосування запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою. 26 січня на підставі доручення слідчого заведено оперативно-розшукову справу категорії «Розшук».

Прокурор в судовому засіданні підтримав клопотання і просив його задовольнити.

Захисники підозрюваного виступили проти задоволення клопотання, оскільки пану Тумовсу не було належним чином повідомлено про підозру, оскільки лист було направлено за однією адресою, а з 13 вересня 2016 року Рейнису Тумовсу було видано посвідку на проживання в Латвії до вересня 2021 року.

Згідно матеріалів справи, у зв'язку з цим слідчому було відмовлено в застосуванні запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою відносно підозрюваного.

Колишній президент банку, який також був одним з його співвласників, підозрюється за ч. 3 ст. 27, ч. 5 ст. 191 (розкрадання) і ч. 3 ст. 209 (відмивання грошей) КК, а екс-голова правління – за ч. 5 ст. 191 КК.

Як раніше повідомляв інформпортал Банкрутство & Ліквідація, суд заарештував зброю і землю екс-президента CityCommerce Bank.

Коментарі
Додати коментар