До новин

Вектор Банк визнали неплатоспроможним

03 березня, 2017
Банкрутство фінустанов
Вектор Банк визнали неплатоспроможним

Правління Національного банку України прийняло рішення про віднесення ПАТ "Вектор Банк" до категорії неплатоспроможних.

Про це повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація із посиланням на прес-службу НБУ.

У Нацбанку нагадали, що суттєве зменшення ліквідних коштів банку та подання недостовірної статистичної звітності стали причинами призначення в банк куратора та віднесення ПАТ "Вектор Банк" до категорії проблемних.

Власники істотної участі в банку повинні були вжити заходів для запобігання настанню неплатоспроможності банку, проте єдиний власник ПАТ "Вектор Банк" не надав фінансової підтримки банку.

Окрім того, як повідомляється, за даними статистичної звітності ПАТ "Вектор Банк", залишок коштів на кореспондентському рахунку в Національному банку України є критично низьким – станом на 1 березня 2017 року становить 76 тис. грн або 0,1% від зобов’язань банку.

Після віднесення банку до категорії проблемних було виявлено факти невідображення ним у бухгалтерському обліку документів клієнтів, що не виконані у встановлений законодавством строк.

"Таким чином, ПАТ "Вектор Банк" неспроможний своєчасно та в повному обсязі виконувати законні вимоги кредиторів через недостатність коштів. Також погіршились фінансові показники діяльності банку", - кажуть в НБУ.

Там підкреслили, що з огляду на зазначене Нацбанк був зобов’язаний прийняти рішення про віднесення банку до категорії неплатоспроможних.

НБУ наголошує, що 95% вкладників (852 особи) отримають свої вклади у повному обсязі, оскільки їх розмір не перевищує гарантовану Фондом гарантування вкладів фізичних осіб суму в 200 тис. грн. Клієнти з більшими обсягами вкладів отримають їх в межах суми, гарантованої Фондом. Фонд забезпечить виплати гарантованої суми в обсязі 77,7 млн грн.

Коментарі
Додати коментар