До новин

РНБО може заборонити Сбербанку працювати в Україні

09 березня, 2017
Резонансні справи
РНБО може заборонити Сбербанку працювати в Україні

Нацбанк порушить перед РНБО питання щодо застосування санкцій до дочірнього банку Сбербанку Росії в Україні - ПАТ «Сбербанк».

Про це йдеться у повідомленні регулятора, передає інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація.

Невдовзі в Україні може на ще один російський банк стати менше, мова йде про «Сбербанк». Однак прийняти рішення про заборону діяльності цього банку може не Нацбанк, а Рада нацбезпеки та оборони.

Голова громадської ради при МВС Володимир Мартиненко пояснив, що НБУ зараз не може покарати Сбербанк з точки зору економічних порушень. Однак, це може бути рішення РНБО ухвалене через те, що Сбербанк підтримує тероризм в Україні.

Попри те, в самому НБУ заявили, що готові вдатися до санкції за умови підтвердження інформації про готовність Сбербанку обслуговувати власників так званих паспортів, виданих терористами «ДНР» та «ЛНР».

«У разі підтвердження цієї інформації, НБУ ініціюватиме перед РНБО питання щодо застосування санкцій до дочірнього банку Сбрбанку Росії в Україні - ПАТ «Сбербанк»,- йдеться у повідомленні Нацбанку.

Як відомо, відповідно до статті 5 закону  «Про санкції», рішення щодо застосування санкцій щодо окремих юридичних осіб приймаються РНБО та вводяться в дію указом Президента України.

Раніше з’явилася інформація, що російський Сбербанк приступив до обслуговування в своїх відділеннях клієнтів, що надають нелегітимні документи, надруковані окупантами в ОРДЛО.

18 лютого президент РФ Володимир Путін підписав указ про визнання на території Російської Федерації документів, які видані громадянам України та особам без громадянства, які постійно проживають на територіях Луганської та Донецької областей, окупованих проросійськими бойовиками.

Коментарі
Додати коментар