До новин

Державна зернова корпорація намагається позбутися боргів

29 квітня, 2015
Борги
Державна зернова корпорація намагається позбутися боргів

Через неефективний менеджмент та корупцію Державна продовольча-зернова корпорація України має 3,6 млрд грн збитків - торік підприємство щодня втрачало близько 100 млн грн та фактично опинилося в борговій ямі, повідомляє в.о. голови правління ДПЗКУ Валерій Томіленко.

Про це повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація із посиланням на Укрінформ.

"Ми вже усунули близько 10 компаній-посередників, намагаємось мінімізувати наслідки «роботи» попередніх керівників корпорації та налагодити нормальну співпрацю з нашими стратегічними партнерами. Ці цифри є публічними, вони відображені в фінансовій звітності, яку ми надаємо нашим китайським партнерам. Звісно, від таких показників ніхто не може бути в захваті", - сказав Томіленко.

Аби повернути довіру до ДПЗКУ та України в цілому, вже перекрито кілька корупційних схем та розпочато міжнародний аудит. Паралельно з цим ведеться планова робота зі збільшення обсягів торгівлі зерном та виводу корпорації хоча б на мінімальний рівень прибутковості: "Адже, на жаль, протягом 2,5 років свого існування і трьох закритих фінансових років, корпорація була збитковою", - зазначив в.о. голови правління.

Як раніше повідомляв інформпортал Банкрутство & Ліквідація, державний зернотрейдер ДПЗКУ зазнав 1,5 млрд грн збитків 2014 року.

 

Коментарі
Додати коментар