До новин

У Рівному Громадська рада намагалася розібратися з законністю приватизації та штучного банкрутства радіозаводу

29 квітня, 2015
Банкрутство підприємств
У Рівному Громадська рада намагалася розібратися з законністю приватизації та штучного банкрутства радіозаводу

Громадська рада, що працює при обласній держадміністрації зібралася сьогодні в кабінеті начальника обласного відділення Фонду держмайна, щоб запитати в посадовців, представників прокуратури і міліції, як могло статися, що рівненський радіозавод – колишній флагман радіотехнічної індустрії Радянського союзу – зник, мабуть вже назавжди, зі світової мапи промисловості.

Про це повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація повідомили з посиланням на «Рівно».

За незалежності за був нарочито дешево оцінений і викуплений за якихось там 50 мільйонів гривень. Обладнання розпродали, а то й порізали і вивезили на металобрухт, а на протести трудового колективу та дрібних акціонерів ніхто не зважив.

Найбільше суперечок на засіданні точилося навколо ролі правоохоронців і прокуратури в тому, що особистості, що наживалися на щнищенні заводу, змогли не тільки реалізувати свій сценарій, але й уникнути покарання. Щоправда, представник прокуратури, пославшись на те, що наразі йде розслідування з двох справ стосовно радіозаводу й ніхто не вправі розкривати і коментувати факти і деталі досудового розслідування, запевнив, що все там начебто повинно бути за законом.

Цікаво, за яким законом могло відбутися під пильним оком правоохоронців дерибанічне перетворення: ось був завод – і ось нема заводу?

Єдине, що втішає в ситуації, це те, що нинішній начальник обласного фонду держмайна, упевнений, що тільки за умов прозорості й громадського контролю за кожним кроком у приватизації державних підприємств такого перетворення уже не зможе статися ніколи.

Коментарі
Додати коментар