До новин

НБУ просить суд стягнути з екс-власника збанкрутілого Імексбанку 300 мільйонів

14 березня, 2017
Резонансні справи
НБУ просить суд стягнути з екс-власника збанкрутілого Імексбанку 300 мільйонів

Національний банк просить Вищий спеціалізований суд стягнути з колишнього власника ліквідованого Імексбанку, депутата Верховної Ради Леоніда Климова 300 млн гривень.

Про це повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація із посиланням на «Українські новини».

Відповідно до судових матеріалів, у листопаді 2014 року Імексбанк одержав від НБУ стабілізаційний кредит, за яким Климов поручився своїм майном. 13 жовтня 2015 року Климов одержав від НБУ вимогу про сплату заборгованості, але не погасив її. У січні 2016 року Національний банк звернувся в суд позовом, у якому просив стягнути із Климова суму заборгованості, що виникла в результаті невиконання позичальником грошового зобов'язання в розмірі 309,85 млн гривень.

У березні 2016 Приморський районний суд Одеси зобов'язав Климова виплатити борг, однак 15 липня 2016 Апеляційний суд скасував цю вимогу.

23 січня Нацбанк звернувся у Вищий спеціалізований суд з вимогою стягнути з Клімова заборгованість.

Суд відкрив провадження у справі.

Як повідомлялося, 1 лютого Апеляційний суд Одеської області визнав законним скасування арешту майна Леоніда Климова й відхилив апеляцію Національного банку.

Як раніше повідомляв інформпортал Банкрутство & Ліквідація, ліквідатор знайшов подрібнені вклади в Імексбанку, суд арештував кошти.

Коментарі
Додати коментар