До новин

ПриватБанк не виключає, що буде просити кредиторів про реструктуризацію євробондів

29 квітня, 2015
Борги
ПриватБанк не виключає, що буде просити кредиторів про реструктуризацію євробондів

Представники приватного бізнесу в Україні активно намагаються реструктуризувати свої зовнішні борги на фоні складної фінансово-економічної та військово-політичної ситуації в Україні.

Про це повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація повідомили з посиланням на FIN balance.

Цим шляхом вже пішли, зокрема, структури Р. Ахметова («Метінвест» і ДТЕК, наприкінці 2014 року реструктуризувати свої єврооблігації довелося і банку ПУМБ).

Водночас чимало представників бізнесу очікують завершення реструктуризації суверенних та квазісуверенних боргів України.

Що стосується банківського сектору, то ключовим сигналом тут є врегулювання Укрексімбанком питання щодо відтермінування погашення єврооблігацій на 750 млн дол..

Нагадаємо, що, зокрема, Приватбанк у вересні 2015 року має погасити єврооблігації на 200 млн дол, у лютому 2016 року – на 150 млн дол, а в лютому 2018 року – ще на 175 млн дол.

Прес-служба Приватбанку в коментарі FINBALANCE зауважила, що «банк уважно стежить за перебігом переговорів Укрексімбанку щодо зміни параметрів угод за зовнішніми боргами та прийме рішення [щодо реструктуризації, - ред.] на основі аналізу цієї транзакції».

Коментарі
Додати коментар