До новин

Іноземні кредитори дуже неохоче рефінансують борги українським компаніям

29 квітня, 2015
Борги
Іноземні кредитори дуже неохоче рефінансують борги українським компаніям

Роловер приватного сектору за зовнішніми довгостроковими зобов’язаннями в березні залишався низьким й становив 30% (порівняно з 20% у лютому).

Про це повідомляє прес-служба НБУ, передає інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація.

За даними НБУ,. Незначне покращення відбулося як за рахунок збільшення роловера реального сектору (26% порівняно з 15% у лютому), так і банківського (36% порівняно з 29% у лютому).

На відміну від лютого в березні прямі іноземні інвестиції з метою докапіталізації банківського сектору майже не надходили. Чисті залучення становили 78 млн. дол. США, з яких 85.9% було спрямовано до реального сектору.

«У березні дефіцит капітального та фінансового рахунку залишився на рівні попереднього місяця (292 млн. дол. США). Як і в попередні місяці дефіцит був зумовлений чистими виплатами за борговими зобов’язаннями банківського (1.0 млрд. дол. США) та реального секторів (0.6 млрд. дол. США).

Низькі залучення приватного сектору зумовлені очікуваннями рішення щодо початку процесу репрофайлінгу за суверенними та квазісуверенними єврооблігаціями, ризиками відновлення активних військових дій на сході країни, а також адміністративними обмеженнями на валютному ринку.

Виплати банківського сектору здійснювалися переважно за довгостроковими зобов’язаннями – 0.8 млрд. дол. США, частка фактичних погашень становила 59%, решта – прощення боргу материнськими банками. Реальний сектор майже не здійснював фактичних виплат, з 0.8 млрд. дол. США виплат за довгостроковими зобов’язаннями 72% були покриті зростанням простроченої заборгованості», - констатують у Нацбанку.
Коментарі
Додати коментар