До новин

«Нафтогазу» загрожує банкрутство

23 березня, 2017
Банкрутство підприємств
«Нафтогазу» загрожує банкрутство

Головний комерційний директор НАК «Нафтогаз України» Юрій Вітренко допускає банкрутство компанії в разі програшу «Газпрому» в Стокгольмському арбітражі.

Про це він заявив у інтерв’ю виданню НВ, повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація.

«Держава не несе відповідальності за зобов'язаннями Нафтогазу. Нафтогаз просто буде банкрутом. Наші активи під час ліквідації «Нафтогазу» розпродаватимуть, і кредитори в межах визначеної черги одержуватимуть відповідні гроші», - сказав він.

Вітренко також зазначив, що газотранспортна система і спеціальні дозволи на видобуток газу є власністю держави, тому ці активи в разі програшу в арбітражі не відійдуть Газпрому.

Водночас він вважає, що ймовірність програшу НАК в арбітражі низька.

Нагадаємо, «Газпром» виставив «Нафтогазу» рахунок за 2016 рік за недобір законтрактованого за правилом «бери або плати» газу на суму 5,3 млрд. доларів.

Раніше повідомлялося, що у Стокгольмі закінчилися слухання за позовом  НАК «Нафтогаз України» до російського Газпрому щодо контракту на закупівлю газу.

«Нафтогаз» очікує, що Стокгольмський арбітраж винесе рішення в спорі з Газпромом за контрактом купівлі/продажу газу до кінця 1-го кварталу 2017 року, а за контрактом про умови транзиту газу через Україну - до кінця 1-го півріччя 2017 року. Петро Порошенко очікує, що в березні 2017 року арбітраж ухвалить рішення на користь Нафтогазу.

Як раніше повідомляв інформпортал Банкрутство & Ліквідація, Рада планує ввести мораторій на банкрутство «Чорноморнафтогазу».

Коментарі
Додати коментар