До новин

Fitch знизило рейтинг Укрексімбанку до дефолтного рівня

29 квітня, 2015
Борги
Fitch знизило рейтинг Укрексімбанку до дефолтного рівня

Міжнародне рейтингове агентство Fitch Ratings знизило рейтинг дефолту емітента за зобов'язаннями в іноземній валюті державного Укрексімбанку до "RD" (restricted default) з "С".

Про це повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація із посиланням на Інтерфакс-Україна.

Як йдеться у повідомленні агентства, рішення було прийнято після оголошення банку про відстрочку на 3 місяці погашення облігацій на підставі угоди з власниками паперів. Це перший крок до проведення перепрофілювання випуску.

Рейтинг банку може бути переглянутий після завершення переговорів з кредиторами, йдеться в повідомленні.

Інші рейтинги банку агентство не змінило.

Обіг облігацій Укрексімбанку з терміном погашення в квітні 2015 року продовжено на три місяці - до 27 липня 2015 року, відповідне рішення було прийнято більшістю голосів на зборах власників єврооблігацій банку.

Банк запропонував власникам єврооблігацій на 750 млн доларів з погашенням 27 квітня 2015 року продовжити в якості наступного кроку кінцевий термін погашення бондів на сім років і підвищити ставку купона.

У зверненні також перебувають єврооблігації Укрексімбанку з погашенням в 2016 році на 125 млн доларів і з погашенням в 2018 році на 600 млн доларів.

Всього Україні треба заощадити в поточному році 5,2 млрд доларів за рахунок реструктуризації суверенних і гарантованих державою боргів.

Укрексімбанк заснований в 1992 році. Його єдиним власником є держава. Згідно з даними Нацбанку України, на 1 січня 2015 року за розміром активів він займав 3-е місце серед 158 діючих у країні банків.

Як раніше повідомляв інформпортал Банкрутство & Ліквідація, кредитори Укрексімбанку погодилися відкласти на 3 місяці погашення євробондів.

Коментарі
Додати коментар