До новин

У справі про розкрадання рефінансу НБУ обшукали власника Дельта Банку

03 квітня, 2017
Резонансні справи
У справі про розкрадання рефінансу НБУ обшукали власника Дельта Банку

Слідчі 16 лютого провели обшук у приміщенні, що використовується колишнім власником Дельта Банку.

Про це повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація із посиланням на «Фінбаланс».

Згідно з ухвалами Печерського райсуду Києва від 7 та 21 березня, в рамках кримінального провадження №12014100000000703 щодо сумнівних операцій Дельта Банку правоохоронці 16 лютого провели обшук у приміщенні, що використовується колишнім власником Дельта Банку.

У документі його означено як «ОСОБА_4» (а в такому форматі «ОСОБА_Х» у судових матеріалах зазвичай описують саме фізичних, а не юридичних осіб; назви останніх переважно вказуються повністю).

Нагадаємо, за даними НБУ, 70,6% акцій Дельта Банку належали Миколі Лагуну, а 29,4% - американській корпорації Cargill.

Відповідно до документу, дозвіл на обшук був наданий слідчим суддею цього суду 14 лютого «з метою відшукання і вилучення речей і документів, а саме: оригіналів договорів та інших документів, чорнових записів, що пов`язані із діяльністю ТОВ «Трансінвест Україна», ТОВ «Ріал Істейт Компані», ТОВ «Еплада», ТОВ «ТІ ЕЛ СІ Сістемс», ТОВ «САБ-Р», ТОВ «Український Бізнес-Франчайзинг», ТОВ «Боні і Клайд», ТОВ «Мерчант Хауз», ТОВ «Зерноінтерторг», ТОВ «Агроновоком», ТОВ «Віса-Нова», ТОВ «Домо-тех-опт», «Ronway Traiding limited», «Silisten traiding Limited» та «Banbary Management Limited».

Нагадаємо, за даними досудового слідства, службові особи Дельта Банку упродовж 2014 року одержали від НБУ рефінансування на суму близько 10 млрд грн. За 4,1 млрд грн з числа вказаних коштів банк придбав 535,3 млн доларів США та перерахували їх за кордон в інтересах 12 пов`язаних між собою українських суб`єктів господарювання товариств, окремі службові особи яких водночас були співробітниками Дельта Банку.

Слідчі ГПУ не виключають, що до цих сумнівних операцій могли бути причетні в т.ч. службові особи НБУ. До слова, в 2014 році Дельта Банк отримував рефінансування і в період керівництва в НБУ І. Соркіна (1,42 млрд грн), і С. Кубіва (7,5 млрд грн), і В. Гонтаревої (2 млрд грн).

Як раніше повідомляв інформпортал Банкрутство & Ліквідація, суд заарештував автомобіль екс-голови ради директорів Дельта Банку Попової.

Коментарі
Додати коментар