До новин

СБУ викрила корупційну схему в Господарському суді Києва

30 квітня, 2015
Резонансні справи
СБУ викрила корупційну схему в Господарському суді Києва

Служба безпеки України спільно з Генеральною прокуратурою викрила та зруйнувала корупційну схему, яку організувала суддя Господарського суду міста Києва та посередники − приватні адвокати.

Про це інформаційному порталу Банкрутство & Ліквідація повідомили у прес-службі відомства.

Правоохоронці задокументували факти вимагання хабарів за замовні судові рішення.

"Співробітники СБУ зафіксували отримання цим суддею через адвоката 7 тис. доларів США за винесення рішення у господарській справі про банкрутство підприємства та стягнення заборгованості", - заявили в СБУ.

В іншому епізоді за 22 тис. доларів на користь клієнта було визнано недійсним право власності державної установи на земельну ділянку.

Перевіряється також інформація про причетність інших суддів столичного госпсуду до службових підроблень та винесення неправосудних рішень.

Генеральною прокуратурою України відкрито кримінальне провадження та пред’явлено підозру судді, який координував протиправний механізм стягнення хабарів, та його спільнику-адвокату. Ще один приватний адвокат, підозрюваний у вимаганні грошей, оголошений у розшук.

Прокуратурою внесено подання до Вищої кваліфікаційної комісії суддів України про відсторонення судді від займаної посади та до Верховного суду України про зняття з нього недоторканості.

Як раніше повідомляв інформпортал Банкрутство & Ліквідація, справу арбітражного керуючого, що підозрюється у вимаганні хабара, передано до суду.

Коментарі
Додати коментар