До новин

Резерви ФГВФО з початку року скоротилися на 23%

07 квітня, 2017
Банкрутство фінустанов
Резерви ФГВФО з початку року скоротилися на 23%

Фінансові кошти Фонду гарантування вкладів фізичних осіб з початку року скоротилися на 22,9% і склали, станом на 1 квітня, 11,8 млрд гривень.

Про це повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація із посиланням на прес-службу Фонду гарантування вкладів фізосіб.

Згідно з наведеними даними, порівняно з 1 березня цього року, активи скоротилися на 4,015 млрд гривень, або на 25,4% Кількість банків-учасників фонду на 1 квітня склала 93 - на дві фінустанови менше, ніж місяцем раніше.

До розрахунку не включено ПАТ «АКБ «Київ» (передача активів та зобов’язань), ПАТ «Омега банк» (створено перехідний банк) та ПАТ «Астра банк» (здійснено продаж інвестору 100% акцій банку). При цьому до розрахунку включені кошти, що були виплачені Фондом до передачі активів та зобов’язань приймаючому/перехідному банку ПАТ «КБ «Промекономбанк», АТ «Банк золоті ворота» та ПАТ«Терра банк».

Як раніше повідомляв інформпортал Банкрутство & Ліквідація, у меморандумі з МВФ передбачена докапіталізація банків і ФГВФО на 98 мільярдів.

Коментарі
Додати коментар