До новин

Харківський тракторний завод втричі збільшив збиток

14 квітня, 2017
Збитки
Харківський тракторний завод втричі збільшив збиток

Харківський тракторний завод, що є найбільшим в Україні виробником сільськогосподарської техніки, в 2016 році збільшив чистий збиток в 3,1 рази в порівнянні з попереднім роком – до 667,4 млн грн.

Про це сказано в повідомленні підприємства в системі розкриття інформації Національної комісії з цінних паперів та фондового ринку про проведення річних зборів акціонерів, призначених на 15 травня, повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація.

Згідно з повідомленням, активи ХТЗ за підсумками року збільшилися на 2,4% - до 1,075 млрд грн. Сумарна дебіторська заборгованість підприємства склала 59,6 млн грн, що на 50% більше порівняно з 2015 роком. Довгострокові зобов'язання підприємства зросли на 5,8%, до 206,5 млн грн, а поточні зобов'язання - вдвічі, до 1,3 млрд грн.

Нагадаємо, у 2015 році ХТЗ отримав 218 млн грн чистого збитку проти 449 млн грн чистого прибутку в 2014 році.

ПАТ «Харківський тракторний завод» спеціалізується на випуску колісних і гусеничних тракторів загального призначення, орно-просапних і тракторів малої потужності.

Техніка використовується у всіх галузях сільського і комунального господарства, будівництві, промисловому виробництві, а також для транспортування різних вантажів. Географія продажів техніки ХТЗ - Європа, Америка, Австралія, Азія та Африка.

Як раніше повідомляв інформпортал Банкрутство & Ліквідація, ХТЗ в рамках санації розробляє національну програму «Український трактор».

Коментарі
Додати коментар