До новин

Костянтинівський хімзавод визнаний банкрутом

26 квітня, 2017
Банкрутство підприємств
Костянтинівський хімзавод визнаний банкрутом

У працівників Державного підприємства «Костянтинівський хімічний завод» (Костянтинівка, Донецька область) зникла остання надія на реанімування підприємства, апеляційний суд Донецької області визнав підприємство банкрутом і прийняв рішення про ліквідацію хімзаводу.

Про це повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація із посиланням на «Донецькі новини».

Судові розгляди тривали кілька місяців. В цей час працівники самого хімзаводу як могли відстоювали своє підприємство.

«Для того, щоб запустити наш сульфат-соляний цех, потрібно було 100 млн грн. Для масштабів країни це не такі вже і великі гроші. Зате ми змогли б не тільки утримати на плаву єдиний в Україні завод з виготовлення мінеральних добрив, але і розвивати підприємство. Але...», – пожалілась представник ініціативної групи по порятунку підприємства Любов Земскова.

У даний момент завод відключений від електроенергії. Всі працівники підприємства скорочені і стоять на обліку в центрі зайнятості. Там вони отримують всього за 544 грн допомоги, оскільки підприємство не проводило відрахування в Управління пенсійного фонду. Не погашена і заборгованість по зарплаті.

Нагадаємо, Костянтинівський хімічний завод повністю припинив свою роботу на початку вересня 2016 року. Тоді був затверджений план санації і передбачалася його продаж по аукціонному принципу, пізніше на підприємстві було розпочато процес ліквідації. При цьому співробітники підприємства останній раз отримали зарплату лише в липні 2016 року: підприємство зупинило свою роботу, а продукція не продавалася.

У грудні 2016 року проходила безстрокова акція співробітників ДП «Костянтинівський хімічний завод», в ході якої вони вимагали змінити ліквідатора і дати можливість підприємству почати працювати. Люди не були згодні з позицією ліквідатора, який збирався розпродати майно за борги, а всіх працівників – а це 300 чоловік – звільнити.

Нагадаємо, колишній керівник ДП «Костянтинівський державний хімічний завод» і його спільник оголошені в розшук за розтрату понад 2,6 млн грн. Оскільки обвинувачені втекли на територію ОРДЛО, їх будуть судити заочно. За службове підроблення та розтрату понад 2,6 млн грн бюджетних коштів правопорушникам загрожує до 12 років позбавлення волі.

Коментарі
Додати коментар