До новин

«Аграрний фонд» може врятувати Луцький хлібокомбінат від ліквідації

05 травня, 2017
Ліквідація
«Аграрний фонд» може врятувати Луцький хлібокомбінат від ліквідації

ПАТ «Аграрний фонд» може виступити потенційним інвестором визнаного банкрутом державного підприємства «Луцький комбінат хлібопродуктів № 2», яке знаходиться у сфері управління Мінагрополітики.

Про це повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація із посиланням на заяву директора департаменту агропромислового розвитку Волинської облдержадміністрації Юрія Горбенка.

10 квітня 2017 року підприємство було визнано банкрутом та ухвалою суду передано на ліквідаційну процедуру.

«Аграрний фонд» наразі є одним із головних кредиторів комбінату. Керівництву Волинської ОДА та Луцького КХП № 2 вдалося знайти певне порозуміння із головою правління ПАТ «Аграрний фонд» Андрієм Радченком про подальшу співпрацю і можливу передачу до сфери управління ПАТ, зазначив Юрій Горбенко.

Наразі «Аграрний фонд» планує закупити 760 тис. тонн зерна врожаю 2017 року. Розпочато весняні форвардні закупівлі зерна, яке постачатиметься на Луцький КХП № 2 для подальшої переробки.

Зазначається, що саме «Аграрний фонд» 24 квітня цього року звернувся до апеляційної інстанції з оскарженням останньої ухвали суду про банкрутство. Горбенко висловив сподівання, що це відтермінує ліквідацію підприємства і дасть можливість готуватися до сезону заготівлі зерна.

Крім цього, «Аграрний фонд» найближчим часом планує перемістити додатково зерно до наявного на КХП № 2, аби сформувати помольну партію борошна в обсязі 4 тис. тонн пшениці та 1 тис. тонн жита.

На сьогодні на комбінаті є 500 тонн борошна, яке активно викуповують хлібопеки.

Горбенко нагадав, у 2015 році було порушено провадження про банкрутство на Луцькому КХП №2 і розпочато процедуру санації. Пізніше процедура санації призупинялася, що давало можливість підприємству працювати.

За 2015/16 маркетинговий рік було заготовлено та частково відвантажено близько 16,5 тис. тонн, а перероблено 10 тис. тонн зерна проти 1,6 тис. тонн у 2014-2015 маркетинговому році. За 2016 рік заготовлено 37 тис. тонн зернових олійних і перероблено майже 8 тис. тонн зерна.

Сьогодні борги підприємства перед кредиторами сягають майже 500 млн грн, заборгованість по заробітній платі – 1,8 млн грн.

Є узгодженість із Держрезервом, яке заборгувало 800 тис. грн за зберігання, що найближчим часом кошти будуть оплачені. Це дозволить значно зменшити заборгованість по зарплаті.

У Волинській ОДА зазначили, що всі звернення її очільника до Мінагрополітики не мали належного ефекту. Не отримали відповідної реакції й листи Національної служби посередництва і примирення на адресу профільного міністерства.

Як раніше повідомляв інформпортал Банкрутство & Ліквідація, державний хлібокомбінат у Луцьку банкрутує з боргами на півмільярда.

Коментарі
Додати коментар