До новин

Королевська продає свій банкрутуючий вугільний бізнес

13 травня, 2017
Продаж
Королевська продає свій банкрутуючий вугільний бізнес

Депутат «Опозиційного блоку» Наталія Королевська виставила на продаж ПАТ «Львівська вугільна компанія» (перебуває в стадії банкрутства), що володіє центральною збагачувальною фабрикою «Червоноградська».

Про це повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація із посиланням на ЕП.

За словами джерела на ринку, пропозиції про покупку цього підприємства отримали всі ключові гравці: «ДТЕК» Ріната Ахметова, «Донбасенерго» Олександра Януковича і неофіційний куратор державної вугільної галузі Віталій Кропачев, у власності якого перебувають три ЦЗФ Януковича - «Україна», «Росія» і «Комсомольська».

Кропачев підтвердив цю інформацію.

«Пропозицію (про покупку «Львівської вугільної компанії») я отримав десь півтора місяці тому», - сказав він.

Кропачев відмовився уточнити ціну пропозиції, але повідомив, що зараз вона не відіграє основну роль у прийнятті ним остаточного рішення з цього приводу.

«Завищеної ціни немає. По цій фабриці потрібно зрозуміти, для чого її взагалі можна використовувати: у неї жахливий технічний стан, а ресурсу (вугілля) немає», - сказав Кропачев.

Прша інформація про продаж «Львівської вугільної компанії» з'явилася ще минулого року, але на той момент ініціатором її придбання був сам Віталій Кропачев.

«Ми даємо за фабрику 2 млн доларів. Це максимум. Поки що думають», - повідомляв він тоді.

Як випливає з оголошення на сайті ВГСУ, справу про банкрутство ПАТ «Львівська вугільна компанія» було порушено 25 серпня 2015 року.

Коментарі
Додати коментар